Andreas Nilsson har tidigare både spelat i IFK Kalix och Assi. Men senaste säsongerna har skador hållit borta honom från fotbollen.

Men nu är han tillbaka – som ny assisterande tränare i Assi IF.

– Denna möjlighet ser jag som en stor utmaning och jag skall göra allt som står i min makt att hjälpa Assitjejerna i fortsättningen. Att få möjligheten att känna på elitfotboll i Kalix är fantastiskt och när nu Assi IF engagerat en ny meriterad tränare, så känns det som att detta var en möjlighet jag inte kunde tacka nej till. Dessutom känner jag ju klubben och vet hur ambitiöst klubben jobbar med damfotbollen, så jag känner mig trygg med att år 2018 jobba i den miljön, säger Andreas Nilsson till klubbens hemsida.

Han kommer bilda tränarduo tillsammans med nya huvudtränaren Pierre Persson.

– I Andreas Nilsson får vi en ung andretränare fylld med energi och tillsammans med tjejerna och övriga ledare, så blir detta mycket bra. I vår framtida strategi ingår att vi måste fostra våra potentiella ledare i närområdet, på ett helt annat sätt än vad vi gjort tidigare, säger klubbens sportchef Joakim Abrahamsson.

Sedan tidigare har Sporten berättat att Assi vill behålla försvararna Johanna Andersson och Frida Björck. Utöver dessa två är dessutom spelare utifrån på väg in till laget.

15 januari samlas laget igen då träningen drar igång.