På den klassiska bandydagen tog Kalix Bandy en viktig streckseger hemma när Uppsalalaget Sirius besegrades med 3–1 efter en stabil defensiv insats.

– Det var en viktig match, så det var riktigt skönt. Vi gjorde en solid insats över hela banan. Framförallt var vårt egna spel riktigt bra. Första 20 var väl Sirus det bättre laget, men sen tyckte jag att vi kontrollerade matchen på ett bra sätt. De var skönt att vi kunde stänga matchen, så det inte hela tiden är på det berömda håret, säger Kalix Bandys lagkapten Olov Englund.

Det är tätt mellan matcherna nu i bandys elitserie då Kalix just nu är ute på en bortaturné. Under torsdagen möter laget först Vetlanda och redan på lördag är det dags för nästa bortamatch när nästjumbon Motala väntar.

– Vi behöver göra en bra bortamatch då Vetlanda är ett erkänt starkt hemmalag. Det gäller att vi gör det vi bestämmer fullt ut om vi ska ha någon chans att norpa de på poäng.

Det är tätt kring kvalstrecket och nu vill Kalix Bandy förlänga vinstraden för att klättra på rätt sida om kvalstrecket.

– Vi har ju häng på både Sirius och Tellus, och på så sätt var det en riktig viktig vinst. Men nu kommer väl Vetlanda utmana oss betydligt mer än vad Sirus gjorde. Det gäller att vi är täta och att vi får Vetlanda att avsluta på kanterna så Björn Hellman (målvakt) ska få bra möjligheter att rädda, säger Olov Englund.

Utöver långtidsskadade Jimmy Berglund har Kalix alla tillgängliga.