Det har tampats mycket mellan dessa två den här säsongen. Tillsammans med Patrik Ydrefalk och Urban Bergström är det Sandberg och Öhman som har visat bäst form. På motorstadion i Hamptjärn utanför Kalix var det en kamp in i det sista. Men den här gången var det hemmaföraren Mikael Sandbergs tur att dra längsta strået.

– Jag fick på en ganska bra start, men det var svårt att komma in först från andra starspåret. Thomas kom in före då och fick ligga framför i två varv. Sen körde jag förbi med två varv kvar. Eller hur var det? Man blir lite förvirrad så här direkt efter, säger en lättad Sandberg.

Det här var en efterlängtad seger. Sommarens jobb med bilen har gjort sitt för att fixa den.

Artikelbild

– Det känns bra, nu har jag fått bilen bra med hjälp av klubbkompisen och tidigare SM-medaljören Fredrik Tiger. Han har hjälpt mig under sommaren och då har bilen blivit riktigt bra.

Hur gick det att köra i de här förhållandena?

– Det var halt. Om du tänker dig misstagen många gör med att vänta för länge till att byta till vinterdäck och så kommer första snön. Det här var nog värre, säger Mikael Sandberg.

– Det är jäkligt lätt att göra bort sig i de här förhållandena. Jag hade några bängel, men han (Sandberg) körde riktigt bra. Han hade inga misstag, säger Thomas Öhman som blev slagen i lördags.

Artikelbild

Men andraplatsen hjälper Öhman till ledning i totaltabellen med två tävlingar kvar.

– Det är härligt. Det kommer att avgöras i Västerås, det här. Vi ska göra allt vi kan för att behålla förstaplatsen.