Med endast två platser upp till gästande Skövde Handboll i tabellen fanns det stor chans för Boden Handboll att fixa två poäng under lördagen. Men det skulle bli en oerhörd sur förlust med den gamla tränaren Per "Perra" Johanson på bänken.

Under den första halvleken syntes det att det var två lag som hade problem med självförtroendet i de avgörande lägena. Båda lagen hade stundtals på riktigt fina spelkombinationer men det varvades med några rejäla lågvattenmärken.

Under första halvtimmen var såväl Boden som Skövde i tvåmålsledning men när de skulle rycka ifrån till tre knöt det sig totalt i anfallen.

Inte helt oväntat gav det ett likaläge inför andra halvlek med 13–13.

I den andra halvleken blev det lika jämnt och ännu mer dramatiskt.

Lagen följdes åt under hela den andra halvleken också men med några minuter kvar av matchen gjorde Boden ett miniryck.

Arenan fullkomligt exploderade då hemmalaget klev upp i en tvåmålsledning men som alla andra gånger tidigare i matchen så tappades den.

Därmed upplagt för drama och det blev ett fullkomligt galet avslut.

När Emmy Nordmark gjorde 26–25 till hemmalaget med mindre än två minuter kvar så jublades det igen men firandet sattes i halsen då Sara Nordmark drog på sig en tvåminutersutvisning 24 sekunder senare.

Anfallet efter kom kvitteringen och när Boden inte heller fick ett bra avslut i nästa anfall hade Skövde matchavgörandet i sin hand.

Med tio sekunder kvar tog gästerna time out men det skulle inte avgöras förrän i matchens sista sekund. I efterföljande anfall räddade Hafdis Renötudottir. Firandet hann återigen börja men avbröts av domarens signal då de sett att Elisabeth Collado rivits ner.

Straff 59.59 och när Sofia Berggren satte bollen i nät tog Skövde alla poängen och Boden inga.