Den regerande Stanley Cup-mästaren St. Louis Blues har inlett säsongen med poäng i de tre första matcherna. Man inledde med att förlora mot Washington Capitals efter förlängning i premiären och följde upp med en uddamålsseger mot Dallas Stars.

Under natten mot tisdag spelade Blues sin första bortamatch mot Toronto Maple Leafs. Oskar Sundqvist inledde målskyttet i matchen i den andra perioden när han dundrade in ett slagskott från högerkanten.

– Jag brukar aldrig skjuta slagskott men jag kanske borde testa det lite oftare. Skönt att få det gjort förstås, särskilt som vår kedja gjorde sig förtjänt av ett eller två mål redan i första matchen, säger Oskar Sundqvist till Sportbladet.

Men "Lönnlöven" kom tillbaka och vände till ledning. 2–1-målet stod svensken William Nylander för efter ett riktigt drömanfall.

Blues kom dock tillbaka och vände genom mål av Brayden Schenn och Alex Pietrangelo till seger med 3–2. Därmed toppar St. Louis sin conference.

– Lite känns det som att vi bara fortsatt där vi slutade i våras. Vi har ju i princip samma lag, alla vet vad de ska göra och känner sig trygga i sina roller, säger Oskar Sundqvist till Sportbladet.