Avslutning på veckan men början på slutspelet för Luleå Basket som åkt till Ryssland för att möta Rostov i det första mötet av två.

En tuff bortamatch väntade i en fullsmockad Rostov-arena men det skulle bli trivsam seger för norrbottningarna.

Men i början var Ryssarna det farligare laget och även om inte skyttet satt så var först på mer eller mindre alla returer unde Luleåkorgen. Det var mer ofta än sällan som man såg de svartklädda Rostov ta tre eller fyra avslut innan Luleå fick ta hand om bollen.

Den defensiva returtagningen skulle däremot förbättras och när Chioma Nnamaka fullkomligen briljerade i sina avslut så kom Luleåledningen och fortsatte sedan att utökas.

Vid den andra halvlekens början hade Luleå ett försprång på 13 poäng men det skulle bli kämpigt.

Under några få minuter i tredje var Rostov endast två poäng bakom men efter ett missat trepoängsskott vände Luleå tillbaka och drygade ut ledningen.

I den sista perioden blev det en repris på det läge som fanns i tredje. Rostov kröp allt närmre och var endast två poäng bakom med ett skottläge för att kvittera eller alternativt ta ledningen. Återigen så missade hemmalaget men när Luleå sedan bjöd på en chans till var kvitteringen ett faktum.

Matchen fortsatte som den varit från första början. Rostov tog massor med avslut men vann ständigt returerna under korgen och när det sedan återstod en minut och elva sekunder av matchen så var vändningen faktum. Rostov tog för första gången i andra halvlek ledningen med 76–74 och när David Visschers lag inte heller lyckades förvalta kommande anfall så slutade matchen 82–74.

Efter att ha gått in med en trygg ledning i halvtid så bjöd Luleå Basket på ett fullkomligt ras i sista där hemmalaget Rostov vann perioden med 26–12