Efter två veckors speluppehåll så har BC Luleå börjat ladda upp för den sista delen av grundsäsongen.

– Vi har kunnat unna oss fem dagar i från varandra vilket är bra och nu har vi fått två bra träningar också – men att säga var vi står är svårare, säger tränare Peter Öqvist och fortsätter:

– Det får vi veta först när matchen spelas.

Att det väntar en tuff bortamatch i Borås råder inget tvivel om och det vidhåller också coach Öqvist.

– Det är av tradition en tuff bortamatch och en av de svåraste uppgifterna du ställs inför i ligan. Vi vet att måste göra vårat det vi ska göra måste vara riktigt bra och det handlar både om offensiven och defensiven.

När lagen möttes i Luleå för i stort sett två månader sedan så var det Borås som gick segrande ur den striden.

– Vi kom inte upp i den nivån som krävs för att vinna mot Borås. Nu ska vi göra ett allvarligt försök att kliva upp något steg.

Vad kommer att fälla avgörandet?

– Det blir vårat försvar. Nu vet vi inte om Nimrod (Nimrod Hilliard IV) spelar och det kommer givetvis påverka hur matchen spelas. Han var grymt bra när vi mötte dem här på hemmaplan, säger Öqvist innan han fortsätter:

– Men skulle han vara borta så blir Jacob Sigurdarson tuff att tas med. Han verkar ha hittat rytmen efter sin skada nu.

Men Sigurdarson kan du väl, har du inte något hemligt vapen mot honom?

– Tyvärr gör det honom inte enklare att handskas med. Vi får försöka göra allt för att inte låta honom komma till skott.

Tom Lidén är ett osäkert kort:

– Vi vet inte ännu helt enkelt. Vi tror att alla ska vara redo. Han var risig i går men närmare match kan vi lämna besked, säger Öqvist som i övrigt hoppas på ordinarie lag.