Det var upplagt för ett riktigt drama när Norrettans två bästa lag, Notviken och Assi, skulle göra upp om förstaplatsen i serien. Och det skulle dröja länge innan mål skulle noteras. Med drygt fem minuter kvar att spela hamnar bollen hos Assis vänsterspringare, Viktoria Kenning, som via touch på en notasförsvarare skjuter in bollen i en båge över målvakten.

– Det var jäkligt skönt att se den gå in, säger Kenning efter matchen.

Ett par minuter senare var hon påpassligt framme igen, efter lite slarvigt spel från Notvikens mittfält snappar hon upp bollen en bit utanför straffområdet.

Artikelbild

– Jag såg att det blev en kortpassning till ytterbacken och då fick jag frigata, sen såg jag Erin (Craig) därinne så då var det bara att lägga in den till henne så satte hon den i bortre, fortsatte Kenning.

Matchen var avgjord. Men Notviken hade sina lägen och minuterna innan hade det kunnat stå 1–0 istället.

– Det är det som känns så surt, luften går ur oss där, säger Notvikens lagkapten Jennifer Rönnberg om det sena baklängesmålet.

Det var två lag som bjöd på chanser, istället för tuffa närkamper spelade bägge lagen fin fotboll och en 0–0 match hade inte gjort chanserna rättvisa. Notviken hade lite oskärpa i avsluten och Assi mötte en storspelande Maja Öst i Notvikens mål.

Artikelbild

– Vi har två helt öppna mål som vi borde sätta, men Maja (Öst) gör en riktigt bra match och räddar samtidigt oss flera gånger.

I andra halvlek märktes det tydligt att båda lagen ville vinna.

Artikelbild

– Det blir mer öppet i andra, båda lagen vill framåt och blir mycket ytor åt bägge hållen. Det är seriens två bästa lag som möts och det märks på tempot, säger Kenning.

Assi kliver av matchen som segare och med fyra poäng ner till Notviken.

Artikelbild

– Det är jäkligt skönt men samtidigt är det inte mycket att luta sig mot, topplagen kommer inte tappa poäng mot de andra så det gäller att vinna varje match, avslutar Kenning.