Under onsdagen äger den andra deltävlingen i Norrlandsveckan rum på Piteå Motorstadion. På startlinjen i klassen Super Nationell 2400CC står Viktor Johansson, Tväråns IF, i sin BMW E30.

– Jag känner att jag är snabb, så jag är ganska självsäker. Men man vet ju aldrig vad som kan hända, hoppas det inte blir några problem med bilen, säger Johansson.

För det var just det som hände under den första deltävlingen i söndags i Skellefteå. Efter att ha imponerat under kval och semifinal så tog det roliga slut nästan direkt i finalen.

Artikelbild

– Jag gjorde ett misstag i förstakurvan där det blev riktigt tätt. Bilen drev ut i sandfållan och jag fick punktering på höger bakdäck, förklarar Viktor Johansson.

I och med det var finalen över. Johansson rullade runt och kom i mål på sjätte och sista plats.

Nu väntar körning i Piteå under onsdagen. En bana som Johansson har bra vibbar av.

– Banan är klockren. Jag trivs väldigt bra där och brukar köra fort, det är en favoritbana, helt klart, säger han.

Och det är inget man kan ifrågasätta. Man behöver inte gå långt bak i tiden, i juni månad stod han högst upp på pallen när den tredje deltävlingen i rallycross-SM avgjordes på just Piteå Motorstadion.

– Jo, det gick bra senast. Men det gäller att inte titta bakåt, man kan inte leva på gamla meriter. Det är bara att blicka framåt, menar Tväråföraren.

Trots sjätteplatsen i finalen i Skellefteå ligger Johansson tvåa i totalen eftersom han körde så pass bra i de tidigare heaten. Nu siktar han på att kliva upp ett snäpp till.

– Jag vill förbättra mig. Det gäller att köra bra hela dagen så att man får med sig så många poäng som möjligt i totalen.

Viktor Johansson har dragits med en förkylning men är nu redo för full attack i Piteå.

– Det känns mycket bättre nu, det går uppåt. Dessutom var bilen helt suverän senast, säger Johansson.

Men det finns många som kommer göra allt i sin makt för att sno förstaplatsen från honom.

– Det kommer att bli tufft. Daniel Loggert (Älvsbyns MS) är bra, Tommy Carlström (Piteå MS) blir farlig på sin hemmabana. Sedan har vi ju Jimmy Rinaldo (NMK Hålogaland) som vann i Skellefteå. Det finns även andra norrmän som ser bra ut, säger Viktor Johansson.

Johansson fick en ovanlig uppladdning till tävlingen eftersom det blev ganska mycket uppståndelse runt hans bil under tisdagen. Det visade sig att en sponsor hade hoppat av på grund av att Johansson hade låtit bilen målats i Pridefärger.

Tävlingen i Piteå är den andra av tre deltävlingar i Norrlandsveckan. Den tredje och avslutande deltävlingen körs på Kalix Motorstadion på lördag.