I fjol gjorde han klart med Leksands IF den 18 maj. I år har det tagit längre tid. När vi skriver den 17:e juli är Piteå-sonen Lars Bryggman, 23, fortfarande klubblös. Han har ganska tydligt deklarerat att han vill fortsätta i hockeyallsvenskan. Och vad Kuriren kan erfara saknas det inte intresse för den förre Luleå-forwarden i den svenska andraligan. En av dessa ska vara Malmöklubben IK Pantern.

– Jag har pratat med dem, det har jag. Jag vet att agenten (Erik Ryman) har pratat med dem, men jag vet inte så mycket mer än så, säger han.

Är spel i Pantern något du kan tänka dig?

– Ja skulle det bli aktuellt där skulle det vara jäkligt roligt. Jag känner Sebastian Dyk väldigt bra sedan tidigare (före detta lagkamrat i Asplöven), han är där nere nu. Men vi får se.

Han hävdar dock att det inte finns något konkret förslag på bordet i dagsläget.

Hur dags kan vi förvänta oss att du blir klar för någon klubb?

– Jag vet faktiskt inte. Vi får se vad som händer men prio ett är att spela i allsvenskan. Jag tränar på här hemma och ser till att vara förberedd. Jag känner mig inte jättestressad trots att det börjar närma sig att gå på is.

Hemma i Piteå tränar han för tillfället med Skellefteå AIK:s fystränare Stefan Thomson. Ett nygammalt samarbete för Lars Bryggman.

– Det är ju första gången på länge som jag tränat helt själv hela sommaren men jag är jättenöjd med hur det funnkat. Stefan Thomson hjälper mig med all fysträning och gjort så sedan säsongen tog slut. Han hjälpte mig året jag spelade i Piteå också men då var det lite annorlunda eftersom jag jobbade. Nu är det fler pass än det var då.

Hur många pass blir det?

– Mellan nio och tio pass i veckan.