Det var efter mindre än kvarten spelad av den andra halvleken som oturen var framme för Bodens lagkapten Haris Devic. Devic bröt in från sin högerkant och avlossade ett skott med vänsterfoten, men i samband med skottet vred sig axeln på lagkaptenen. På sjukhuset kunde det sedan konstateras att axeln hade hoppat ur led.

Bodentränaren Ivan Nordqvist var klart oroad efter matchen.

- Om axeln är ur led då kan han bli borta resten av hösten. Att tappa en spelare som Haris (Devic) påverkar vilket lag som helst, säger Nordqvist.

Artikelbild

Samtidigt som Haris Devic drog axeln ur led gjorde Philip Olofsson sin första seriematch sedan comebacken i Boden. 19-åringens premiär kom i DM-matchen mot Kiruna där han också noterades för en fullträff. Olofsson skulle inte vara sämre mot Härnösand.

- Vi får en hörna och det blir lite pingpong-spel i straffområdet, sedan är jag där och trycker dit den, säger målskytten.

Philip Olofssons mål räckte ändå bara till en poäng. Hans ledningsmål kom tidigt i den första halvleken, men efter en kommunikationsmiss i försvarsspelet kunde gästande Härnösand replikera tämligen omgående. Olofsson hade dock ett gyllene läge att bli matchvinnare.

Bodens BK ägde matchen spelmässigt, men hade förtvivlat svårt att skapa de riktigt farliga chanserna - fram till den 86:e minuten. Fred Edström fick bollen på högerkanten och hade läge att skjuta, men istället slog han en lysande passning till en friställd Philip Olofsson i straffområdet, men 19-åringen fick inte träff på skottet.

Artikelbild

- Jag får ju läget där, men det blev en ”strumprullare”, säger Olofsson.

Matchen slutade 1-1 och avståndet till topplagen växte ännu mer för Boden, men Philip Olofsson tror att laget fortfarande har möjlighet att blanda sig i toppstriden.

Artikelbild

- Vi hade behövt tre poäng, men jag tror ändå att om vi krigar kan vi vara med där uppe. Vi spelar ju dubbelt så bra fotboll som Härnösand och de ligger ju just bakom oss, säger Olofsson och skickar samtidigt en känga till serieledarna Piteå.

- Piteå kommer aldrig hålla i toppen.

Artikelbild

Varför tror du inte det?

- De brukar aldrig vara bra på hösten. Det är därför jag tror det. Nu gjorde de ju en bra vår och har bra spelare så de kanske lyckas i år, säger Philip Olofsson.