Med tre poäng med sig från bortasegern mot Härnösand kunde ett taggat Boden BK ta emot IFK Östersund på Boden Arena. Redan tidigt visade hemmalaget framfötterna och i sjätte matchminuten gör BBK 1–0.

– Vi har tränat mycket på fasta situationer och därför är det skönt att vi kan trycka in ett mål efter ett långt inkast, säger målskytten Alexander Öhman.

Men det tidiga målet följdes inte av Bodendominans, i alla fall inte offensivt. Tvärtom uppstod en situation som gav Östersund ett straffläge. – De får en billig straff där i första som Erik Torstensson tar. Det ger ju oss energi men vi lyckas ändå inte riktigt ta tag i spelet, säger Alexander Öhman.

Under första halvlek lyckas Boden behålla ett offensivt spel, men bollen rullar inte riktigt hemmalagets väg. Andy Lorei får nästan friläge men det slutar med stolpträff istället för mål.

– Jag läste bollen bra, men lägger den lite på utsidan av foten och den tar i stolpen. Sedan händer samma sak i andra halvlek, då träffar jag den andra stolpen, säger Andy Lorei.

Han är nöjd med 99 procent av matchen, men kan ändå konstatera att något saknades.

– Men fotboll handlar i slutändan om att göra mål och i dag gör vi bara ett.

I andra halvlek avtar Bodens offensiva spel nästan helt, och istället får Östersund flera hörnor och kan förlägga spelet framför Erik Torstensson som stänger igen med flera avgörande räddningar. Med full tid spelad tappar Boden bollen på offensiv planhalva och Östersund kommer med ett sista anfall och efter kalabalik framför Torstensson kan Östersund sträcka armarna i vädret och fira 1–1. Den tidigare målskytten i matchen, Alexander Öhman är sist på bollen även i baklängesmålet.

– Jag försöker rensa och snuddar i bollen, om jag inte gjort det så hade Torstensson tagit den, så det är ju snopet.

Men han har redan börjat se vidare mot nästa match.

– Det är lätt att vara efterklok och säga att vi skulle gjort något annorlunda efter 90 minuter spelade. Men alla kan nog skriva under på att vi är nöjda med försvarsspelet i den här matchen. Nu måste vi snacka om hur vi ska etablera vårt eget anfallsspel i nästa match.