Efter att ha fått ge vika för dåligt väder förra året var Renrajden tillbaka på Ormberget i år. Anordnat av OK Renen som ställt till en medelsvår bana som åktes ett, två eller fyra varv. Det dröjde inte länge innan en tätklunga formades i det längsta loppet på 42 kilometer. Där framme låg Bodenåkaren Niklas Henriksson, veteranen Andreas Berglund från Sävast Ski Team och norrmannen Tarjei Solli, Grøa IL. De tre följdes hela vägen och turades om att hålla taktpinnen. När upploppet nalkades hade Niklas Henriksson försökt skapa en lucka.

– Jag drog en bra bit på sista varvet och försökte smårycka för att Tarjei skulle bli trött i armarna, säger han.

Men norrmannen hakade lugnt på och vid den sista spurten var han de avgörande metrarna snabbare än Niklas Henriksson. Tarjei Sollis segertid blev 2.03.10.

Artikelbild

| Slut vinnare. Emma Bergström var rejält färdig när hon gled i mål som segrare i Renrajden. Det var förra säsongen som Bergström började åka långlopp.

– Jag kände hela tiden att jag var med och kunde kämpa om segern. Men han var för stark i spurten, till nästa gång får jag vässa upp spurten, säger Henriksson.

På damsidan var det Gellivareåkaren Hanna Vikman som öppnade starkast och snabbt hade hon lämnat Emma Bergström, Kalix SK en bra bit bakom sig. Men någon kilometer innan spurtpriset ökade Emma Bergström farten och åkte ledigt förbi Hanna Vikman som inte kunde svara. Det blev också Emma Bergström som vann på tiden 2.20.52.

– Jag är glad att jag vann. Det var tungt, men idag gled det bättre än på Kronanloppet.