– Det kom väl inte som en chock helt ärligt, säger Hans Wallson med rötterna i Kiruna.

Inför förra säsongen värvades Skellefteå AIK-duon Hans Wallson och Lasse Johansson (från Piteå) till NLA-klubben ZSC Lions från Zürich, men nu med några månader kvar på kontraktet så får såväl Wallson som Johansson lämna sitt uppdrag.

– Det stämmer bra. Jag landade i Zürich efter en julsemester i New York i dag och då fick jag beskedet att vi skulle till våran VD (Peter Zahner) på möte och då förstod jag vad som väntade, förklarar Wallson.

Artikelbild

| Hans Wallson

Du låter inte så nedstämd över beskedet?

– Jag visste när jag klev på hur det funkar. Vi är inte heller de första här i Schweiz som får lämna den här säsongen och så ser det ut i stort sett varje år. Hoppar du på ett sånt här uppdrag kan du inte vara så naiv att du inte är förberedd på något sånt här.

Fick ni någon direkt orsaken till uppsägningen?

– Nja vet jag väl inte, men vi ser inte hockey på samma sätt och då blev det en intressekonflikt, säger Wallson.

Artikelbild

| Lars Johansson

När Wallson och Johansson värvades från Skellefteå så hade ZSC Lions en annan general manager än vad som är fallet i dag och där finns antagligen en av anledningarna till uppsägningen.

– Det är klart att det blev lite konstigt när våran förre GM som anställde oss slutade och det kom en ny som hade en helt annan syn på vilken hockey som skulle spelas, säger Wallson och fortsätter:

– Att vara importtränare från Sverige är ingen lek. Transatlanterna är så många och de håller varandra om ryggen medan vi från Europa verkligen får känna av pressen från klubben och så som vi har haft det också ett par journalister, men samtidigt hade jag inte förväntat mig något annat.

Hur ser du på de här två säsongerna?

– Det har varit en jäkla resa och en bra utbildning över ett och ett halvt år. Jag har fått mycket av den här tiden som jag kommer att ha nytta av längre fram i livet.

Vad händer nu?

– Nu får vi väl vila upp oss ett tag. Vi har ett gällande avtal fram till sista april så det brinner inte i knutarna. Nu får vi smälta det här som har hänt innan man tar sikte på något annat.

Så du har inget specifikt på gång?

– Nja vi får väl se. Jag väl säga att jag i alla fall kommer att fortsätta med ishockey. Även om att det har varit tufft här så har jag trivts bra utomlands och det primära nu är väl att stanna utomlands och jobba med ishockey.

– Blir inte det av så får jag väl flytta hem till Kiruna, skrattar Wallson.

Lions satsar nu på tillfällig lösning under återstoden av säsongen och Hans Kossman tar över.