Det var på onsdagskvällen, efter att laget tidigare på dagen rest från Göteborg till Malmö, som Gottfridsson åt middag med lagkamraterna Andreas Nilsson, Kim Ekdahl du Rietz och Lukas Nilsson. I samband med middagen uppges spelarna ha druckit en till två enheter alkohol var. Aftonbladet var först att rapportera om krogbesöket och senare trädde kvartetten fram med sina namn på landslagets egen hemsida.

"Vi har bett om ursäkt till samtliga i laget och ber också om ursäkt till våra supportrar och alla som jobbar för att göra den här EM-turneringen till en höjdpunkt", säger Jim Gottfridsson.

Onsdagen var den första av två spellediga dagar inför fredagskvällens match mot Portugal, som inleder Blågults spel i mellanrundan i Malmö.

Förbundskapten Kristján Andrésson kommenterar händelsen till handbollslandslaget.se:

"Jag känner en besvikelse över det som har hänt, men spelarna har stått upp rakryggat för hela truppen, bett om ursäkt och förklarat att det inte kommer att hända igen. Direkt efter att vi fick vetskap om händelsen har vi agerat med såväl individuella som gruppsamtal och har därmed stängt händelsen och fokuserar fullt ut på kommande matcher i Malmö".