Han hade under en tid misstänkt att det var något som inte stod rätt till.

– Jag började fundera när vi spelare fick några dagars extra ledighet efter jul. Det kändes som att det var något fuffens, säger Joshua Berger.

Sedan fortsätter han:

– När vi kom tillbaka fick vi också veta att klubben hade ekonomiska problem, och att klubbchefen hade avgått. Fast tränaren sa att vi ändå skulle spela färdigt säsongen.

Men så blev det alltså inte. I söndags meddelade ishockeyförbundet att Asplöven Hockey har dragit sig ur fortsättningsserien.

– Allting är väldigt oklart. Vi har inte fått någon förklaring av klubben än. Vi vet inte ens vem det är som är ordförande eller vilka mer som är med i styrelsen. Och nu har jag och alla de andra spelarna dragit hem. Det kändes inte som att det fanns någon anledning att stanna där, säger Joshua Berger.

Han har inte fått betalt den senaste månaden.

– Jag kan inte tala för de andra spelarna, men jag har inte fått mina pengar. Och jag tror inte att de andra har fått det heller. Efter vad jag har hört avgick klubbchefen och tränaren desutom av samma skäl, för att de inte hade fått betalt, säger Joshua Berger.

Han är besviken på klubben. Men tycker inte att den före detta klubbchefen Henri Snäll eller tränaren Mats Weiberg har gjort något fel.

– Det är absolut inte deras fel att det har blivit så här. Jag tycker de ska ha all heder. Jag blev väl omhändertagen när jag kom upp dit och de gjorde vad de kunde för att försöka hålla klubben vid liv. Jag har också full förståelse för att de avgick. Jag tycker att de som är med i styrelsen borde varit ärliga och sagt som det var till oss, säger Joshua Berger.

Han har ingen aning om vad som kommer hända nu.

– Säsongen är inte över än och jag spelar gärna vidare. Men vi får se om jag kan hitta en ny klubb, säger Joshua Berger.

Han fortsätter sedan:

– Sedan får vi spelare prata ihop oss, och bestämma hur vi ska gå vidare. Vi vill förstås ha de pengar vi har rätt till enligt våra kontrakt.

Vet du mer om krisen i Asplöven Hockey? Hör av dig till sportredaktionen på sporten@norrbottensmedia.se.