Boden Handboll har inlett säsongen svagt och ligger sist i tabellen med bara en poäng efter sju spelade matcher. I dag blev det klart att klubben bryter med tränaren Patrik Liljestrand.

– Vi har haft en bra dialog med varandra, om hur det går och allt sånt. Utifrån den dialogen hamnade vi på ett gemensamt synsätt. Patrik (Liljestrand) har satt Boden Handboll i första rummet och vi har satt Boden Handboll i första rummet och utifrån en bra dialog med varandra så är det inga märkvärdigheter, säger sportchef Mikael Carlsson.

Mikael Carlsson menar att det fanns förhoppningar från både klubben och från Liljestrand om bättre resultat.

– Vi har ju hoppats att det skulle gå bättre så vi är besvikna bägge två på resultatutvecklingen. Vi är överens om allt och det är inga hard feelings. Av sammanvägandet av allt tillsammans så hamnade vi där och det är ju trist, men så är det ibland.

För tillfället kommer assisterande tränaren Kenneth Harlin att kliva in i rollen som huvudtränare. Däremot måste klubben hitta en ersättare då Harlin saknar behörigheten för att få ansvara för ett lag i SHE.

– Det finns ett regelverk med behörigheter och det måste vi försöka lösa. För att få vara ansvarig för ett lag i högsta ligan så måste du ha en viss formel utbildning och Kenneth (Harlin) är på väg åt det hållet men har inte nått dit, men det finns ju de som har den utbildningen. Man måste ha med dem i organisationen på någon del, och dit har jag inte hunnit. Det innebär inte att man behöver vara här i Boden på heltid, men man måste vara med. Vi ska fylla på med en pusselbit, men vi har inte kommit dit, säger Carlsson.