Det blev en knackig inledning på matchen för Luleå Basket som slet offensivt och inte riktigt hade studsarna med sig. Skyttet var inte på topp i matchen och gång på gång var det kant ut istället för kant in. I sista perioden spelade dock laget upp sig och Kristina Alminaite visade upp sina kvalitéer redan i debuten. Hon noterades för 12 poäng (näst bäst i laget) tog fem returer och hade två assist på sina 23 spelade minuter. Själv är hon ganska nöjd med debuten, men menar att det finns saker att slipa på.

– Jag är väldigt glad över segern, det var en tuff start på matchen, men vi samlar oss efter halvtid och håller oss starka. Vi spelar som ett lag då och får med oss segern till sist. Jag kände också att jag själv hade en lite sämre start på matchen, men precis som laget så spelar jag upp mig. Jag hjälper laget, men antar att jag kan spela lite bättre, men jag är nöjd med debuten, säger Alminaite efter segern.

Alminaite tycker också att hon kommit in i hur laget spelar, men menar att det även där givetvis finns detaljer att slipa på.

– Det finns självklart saker att förbättra, men jag har tränat en vecka med laget nu och har kommit in i hur vi ska spela så jag tycker att jag gör bra ifrån mig efter förutsättningarna.