Efter tre ganska så jämna perioder så kunde BC Luleå hålla Norrköping stången i den sista och den femte finalen slutade med hemmaseger 82–74.

– Vi visste att de skulle vara bättre än tidigare för det här var en nyckelmatch för dem. Jag tycker också att Norrköping gjorde det bra, men vi var bättre.

Yannick Anzuluni som i den här matchen visade att han är viktig för BC Luleå har missat de två senaste matcherna på grund av sjukdom och han förklarade att han kan ännu bättre.

Artikelbild

Du har varit sjuk märktes det tycker du?

– Absolut, det här är första gången som jag är trött efter en basketmatch, säger Anzuluni och fortsätter:

– Planen var att ha det roligt för att inte märka av någon trötthet och det funkade ganska bra, men nu är jag helt slut.

I början av den fjärde perioden stod Anzuluni för en riktigt viktig steal vid ställningen 67–62. Det var Norrköpings Eugene Harris IV som hade bollen på egen planhalva, men han såg aldrig att Yannick Anzuluni fanns i hans närhet. Anzuluni snodde helt sonika bollen och dunkade i 69–62 vilket rev ner kvällens största jubel.

Artikelbild

– Jag försökte bara hålla mig undan så att han inte skulle se mig och det funkade. Det var viktigt och gav oss extra mycket ork för resten av matchen, säger Anzuluni.

Även med 29 sekunder kvar och ställningen 80–74 snodde Anzuluni bollen och den här gången av Joakim Kjellbom och det blev den definitiva punkten i den femte finalen.

Artikelbild

Ni har två matchbollar nu. Om du får välja vill du spela hem guldet här eller i Norrköping?

– Så fort som möjligt vilket innebär i Norrköping på onsdag.

Artikelbild

Brice Massmaba utsågs till matchens lirare – men frågan är om BC Luleå har en bättre spelare än vad Quinton Upshur visade upp i denna seger.

– VI behövde vinna den här. Vi behövde verkligen vinna den här matchen. Nu leder vi med 3-2 i matcher och nu kan vi avgöra allt på onsdag. Nu har vi satt oss i en bra position. Men jobbet är inte klart än, säger Quinton Upshur och fortsätter:

– Det känns bra att vi leder och har möjligheten att stänga finalserien på onsdag. Men bara för att vi har möjligheten behöver det inte betyda att det blir så. Vi måste spela ännu bättre i nästa match.

Hur många veckor kommer du festa om ni vinner guld igen?

– Jag vet inte. Några dagar. Jag måste ju tillbaka till USA. Jag får festa där (skratt). Men vi kommer definitivt att festa här. Vi vill vinna där nere och komma tillbaka hit och festa efteråt.

Det har varit ganska mycket snack mellan matcherna där spelarna på sedvanligt slutspelssätt försökt att störa motståndarna nu avslutades den femte matchen lite irriterat då Yannick Anzuluni klappade Norrköpings Gerry Royce Blakes II på huvudet.

Vad hände där?

– Inget speciellt. Jag ville bara tacka för matchen på ett sportsligt sätt, förklarar Anzuluni och ler stort.