Förväntningarna var höga på Tristan Spurlock inför debuten mot Jämtland Basket. Men amerikanen gjorde inte en enda poäng under sina tolv minuter på planen.

Trots det är han optimistisk inför torsdagens match Borås Basket.

– Allt gick runt i mitt huvud i början. Jag försökte passa in, men det var inte lätt. Jag kände mig inte bekväm med att ta avslut. Men det gör jag nu. Nu känner jag mig betydligt mer säker på spelsystemet. Jag har koll vad vi vill göra. Så nu kan jag sova på nätterna, säger Tristan Spurlock.

Har det varit svårt att komma in i spelsystemet?

– Nej, men det är svårt att lära sig det på fem dagar. Nu har jag fått mer tid, och känner mig mer och mer säker på alla detaljer.

Peter Öqvist har tålamod med Tristan Spurlock.

– Det gick ungefär som jag hade förväntat mig i den första matchen, säger han och fortsätter:

– Men nu har han varit hos oss lite längre, och då stiger förstås förväntningarna något. Jag förväntar mig inte att han kommer göra 20 poäng mot Borås. Men jag tror att han kan bli en av ligans bästa forwards på sikt, och vill så klart se honom ta kliv allt eftersom.

Corban Collins hade också han en tuff start i BC Luleå. Men den senaste tiden har han varit lagets poängmässigt sett bästa spelare.

Han är övertygad om att det kommer lossna även för Tristan Spurlock.

– Det är tufft att komma till ett nytt lag mitt under en säsong. Och han hade inte ens varit här i en vecka innan han spelade sin första match, det är mycket att sätta sig in i på så kort tid. Han hade inte heller hunnit anpassa sig till tidsskillnaden. Men nu har han varit här i ett par veckor. Och han har verkligen jobbat hårt på träningarna. Han har också lärt känna oss andra bättre. Och jag tycker att han börjar se mer och mer bekväm ut på plan, säger Corban Collins.

Hur har han sett ut på träningarna?

– Han har sett riktigt bra ut, faktiskt. Jag förstår varför klubben valde honom, han är perfekt för oss.