Ett formstarkt Assi med fem raka matcher i serien utan förlust, varav fyra varit vinster, inledde höstsäsongen borta mot serieledarna Kif Örebro.

Att självförtroendet är gott i laget syntes från start. Man stod högt med hela laget och visade ingen respekt för faktumet att motståndet spelade i Allsvenskan förra säsongen.

Första halvleken slutade mållös efter sevärt spel från två lag som bägge visade att man var spelsugna efter sommaruppehållet.

I den 75:e matchminuten gjorde Kif Örebro 1–0 och målskytt var Frida Abrahamsson som hämtats från Piteå IF till Örebro inför säsongen. Abrahamsson skruvade vackert in en vänsterhörna rakt upp i det bortre krysset.

Tungt för Assi som stått upp bra genom hela matchen och absolut visat att man kunde mäta sig mot ett topplag.

Men kvitteringen skulle komma i den 86:e minuten och det var i form av ett riktigt klassmål. Fernanda da Silva drog på ett tungt långskott från 25-30 meter som seglade över hemmamålvakten Mimmi Paulsson-Febo in i mål.

– Jag är glad över att göra mål. Vi gjorde en bra match och det var viktigt att vi fick med oss en poäng härifrån, säger det brasilianska bollgeniet och tycker också att resultatet 1–1 var rättvist sett till hur matchen såg ut.

– Både lagen spelade bra. Örebro är ett riktigt bra lag med många spelare som är starka i luften. Vi håller vår markering på ett väldigt bra sätt och jobbar hårt genom hela matchen. Jag är stolt över mitt lag.

Det kunde faktiskt också blivit ett segermål för Assi på tilläggstid. Örebros målvakt Paulsson-Febo var på mellanhand utanför sitt eget straffområde när bollen kom bak till Fernanda da Silva som uppfattade att målet var tomt och testade från ungefär fyrtio meter. Bollen seglade mot mål, men smet strax över ribban.

– Jag såg att de hade lite problem i backlinjen och att målvakten var långt ute. Jag tänkte att det är lika bra att prova med ett skott. Tyvärr blev avslutet en liten, liten bit för högt.

Under uppehållet har Assi också fått en ny tränare i form av Kenth Wärja. Det är faktiskt lagets tredje tränare för säsongen, men enligt Fernanda da Silva har tränarbytet inneburit ett lyft för laget.

– Jag gillar honom jättemycket. Träningen är bra och mer intensiv nu, lite mer professionell. Han är en jättebra tränare som pratar mycket med spelarna. Det känns som att vi har hittat tillbaka till den väg som passar oss.