Efter en strulig försäsong, med tre nyförvärv och tränaren Pierre Persson som lämnat, var det dags för seriepremiär under söndagen.

Kvarnsveden, som spelade i damallsvenskan i fjol, stod för motståndet på bortaplan.

Redan efter tre minuter fick Assi jubla då Erin Craig gav sitt lag ledningen.

Artikelbild

– Vi fick en fint start och spelade riktigt bra, säger Lina Henriksson.

Men hemmalaget kom tillbaka tack vare Tema Chawinga som stod för två mål. Först kvitterade hon till 1–1 i minut 24 och sedan gjorde hon 2–1 i minut 74.

Kvarnsveden gjorde sedan 3–1 och Assi fick lämna Ljungbergsplanen tomhänt.

– Det känns tungt, jag tycker vi var det bättre laget, framför allt i första halvleken. Jag vet inte vad som hände i andra, vi tappade det fina spel vi hade, säger Henriksson och fortsätter:

Artikelbild

– Vi blev stressade med bollen och slog felpass. Vi bjöd in dem i matchen, men 3–1 är alldeles för mycket.

Andreas Nilsson, som tagit över som huvudtränare, valde att byta spelsystem från 3–5–2 till 4–2–3–1 en vecka innan premiären.

Artikelbild

– Nu är vi mer likt det spel vi spelade ifjol. Stora delen av truppen känner igen det så det tror jag inte är ett problem, säger Henriksson.

Hur har den turbulenta försäsongen påverkat er?

Artikelbild

| Andreas Nilsson

– Det är svårt att säga, jag tror mer bristen på stor plan har påverkat oss. Vädret har inte tillåtit oss att spela på stor plan förrän i veckan. Det kommer bli bra i slutändan bara vi får mer träning.

Lagets nya stjärna Antonia Göransson spelade från start, men tvingades avbryta sin debut efter 53 minuter.

– Hon hade krampkänningar i vaden. Hon har tränat en vecka med halsfluss och penicillinkur men hon är på gång. Vi tänkte först byta i halvtid men då kände hon att hon ville testa men det gick inte, säger Andreas Nilsson som även fick klara sig utan anfallaren Emelie Helmvall:

– Hon fick en smäll för två och en halv vecka sedan på sitt ena knä. Hon var sugen på att spela men vi tog beslutet att det är för tidigt. Det är inget allvarligt och vi hoppas att hon är med nästa match.

Assi gick ner till en trebackslinje för att få till en kvittering, men lyckades inte skapa några farligheter.

Trots förlusten så tar Andersson med sig många positiva bitar.

– Vi hade många fina frekvenser och spelade bra fotboll när vi höll ner den på marken. Vi har även några saker vi måste justera, bland annat presspelet. Vi behöver lära känna varandra bättre på planen. Det kommer ta tid innan allt sätter sig men jag är inte orolig.