Stjärnspelarna på väg bort från Boden

Bodens BK har 13 spelare klara inför kommande säsong. Däremot räknar laget bort nyckelspelare som Willie Clemons, Jesus Ibarra och Jack Green.

Willie Clemons uppvaktas av flertalet klubbar och kan hamna i England.

Willie Clemons uppvaktas av flertalet klubbar och kan hamna i England.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Fotboll2019-11-22 10:22

Hela 13 spelare i Bodens BK har kontrakt med klubben sedan tidigare. Det handlar om Simon Bandh, Felix Gustafsson, Kevin Roberts, Andreas Wärja, Viktor Selini, Erik Stenberg, Emil Johansson, Jonatan Vikström, Moise Swedi, Henrik Drugge, Joakim Häggström, Precious Johnson och Elton Bandh.

– Några spelare har försvunnit, men det hade vi räknat med. Vi har 13 man klara. Givetvis tittar vi också på tänkbara nyförvärv, men ingenting är klart, säger Christian Samuelsson till Bodens webbsida. 

Spelare som Simon Lundberg, Johan Zakariasson och Jesus Ibarra har egentligen också kontrakt, men kommer att lämna klubben. Dessutom ser spelare som Jack Green och Willie Clemons ut att lämna BBK. Dessutom talar det mesta för attJesus Ibarra spelar i USA nästa säsong.

Lundberg ska satsa på den civila karriären och Zakariasson ska studera i Umeå.  Kouyare Mamadou har återvänt till AFC Eskilstuna och Sylvester Simba är tillbaka i Ghana akademi efter lån. Craig Thordarsson befinner sig i England. 

– Jesus (Ibarra) är tillbaka i Amerika. Han har ett år kvar på kontraktet, men kommer förmodligen att spela för en amerikansk klubb.

– Jack Green siktar på spel i utlandet. Knappast  troligt att han stannar. Wille Clemons, som numera är bofast i Bermudas´landslag, uppvaktas av flera klubbar. Det kan bli spel i England.

BBK för diskussioner med Jakob Johansson-Inga och Sebastian Shaefi Åman om förlängning av deras kontrakt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!