Förlust med 20 förkrossande poäng.

Och mycket på grund av en horribelt dålig andra period där Södertälje ryckte från 22–16 till 48–30.

– Vi står på hälarna där. De är mycket mer aggressiva, man ska komma ihåg att det är ett riktigt bra lag, säger Adam Rönnqvist.

Det var en stökig och bökig match med många fouls. Första foulen i matchen delades ut efter bara sju sekunder, till Luleås Quinton Upshur.

Något tveksamt.

Och så fortsatte det.

Adam Rönnqvist fick en foul efter sex minuter, en till efter åtta. Och så en tredje efter nio minuter spelade.

– Jag vet inte om jag tycker att det är fouls… men det var onödigt att ta den där fjärde, säger han.

Den kom efter 15 minuter av matchen och plötsligt var han tvungen att spela med tydligare marginaler resten av matchen.

Han fick ömsom spela men ömsom sitta på bänken och se hur jakten på Södertälje pågick efter pausen, där man låg under med 48–30.

Men efter paus såg det helt annorlunda ut.

Luleå jagade nästan i kapp.

– Vi kommer ut bra där men Södertälje är ett riktigt bra lag. Det är två riktigt bra lag och hemmaplansfördelen betyder mycket, det bara är så. Det gäller att vinna hemma och kanske sno en borta, säger Adam Rönnqvist.

När tredje perioden var slut, var glappet bara fem poäng: 63–58.

Men i sista perioden sprang Södertälje ifrån.

– Defensiv intensitet, defensiv kommunikation blev bättre i tredje perioden men vi klarade inte att hålla det hela andra halvlek. I fjärde är det lite så att vi försöker jaga ett resultat och går lite bort från våra grunder och då blir det lite större siffror, säger Luleås coach Peter Öqvist.

Förklaringen?

En av dem var i alla fall returerna där Luleå sällan eller aldrig lyckades skapa en andra chans till poäng när bollen fortfarande var i spel efter ett skottförsök.

Vad tar ni med er från den här matchen?

– Jag tycker att vi ska kika på föjlande. Genom hela säsongen har Södertjäle varit vasst på position två och fyra (shooting guard och power forward). I dag var det positionerna ett och tre (point guard och small forward). Vi ska kika på det. Vi hade hyfsad koll på (Toni) Bizaca, (Alexander) Lindqvist och Martin Pahlmblad. Sedan tar vi med oss vikten av att komma ut aggressivare också.