Storförlust när topplaget gästade

Efter 9–20 i halvtid så skrevs slutresultatet till 19–34 då Bodens BK mötte "Bajen" i Hildursborg.

Filip Aronsson gjorde två av målen när Bodens BK förlorade hemma mot Hammarby.

Handboll2019-11-17 18:38

Matchen var till en början ganska jämn målmässigt sett, men ju längre första halvlek led desto större blev skillnaden. Både målmässigt och spelmässigt.

Efter dryga tio minuters spel av matchen var ställningen 5–7 och det mesta pekade mot en ganska jämn match. Fast efter Mattias Karlssons straffmål till 5–7 så tog gästerna över ganska markant.

9–20 i halvtid blev 9–25 innan Boden hittade rätt i den andra halvleken och då hade man hunnit dryga tio minuter in i halvleken.

Boden putsade förvisso siffrorna under de avslutande 20 minuterna, men det var ganska tydligt att Hammarby kanske inte är ett av lagen som Boden bör slå för att klara nytt kontrakt i allsvenskan.

I nästa omgång väntar Tyresö på bortaplan för Boden och det är ett av lagen som Boden måste jaga i kapp. BBK har nu nio förluster på de nio första omgångarna och snart måste det vända för laget.

Matchfakta

Bodens BK–Hammarby 19–34

Mål, BBK: Mihail Cobzev 5, Mattias Karlsson 3, Filip Aronsson 2, Joao Almeida 2, Jaka Zurga 2, Alexander Anglöv 2, Samuel Sandsten, Arvid Pettersson, Joel Hansson.