Tävlingarna på Rödbergets Skyttestadion i Boden resulterar i att en rad medaljer delas ut under dagarna fem.

En av de mer medaljprydda heter Göran Lindblad och han skjuter för Luleå Sportskytteklubb. Två guld och två silver har det blivit under de inledande dagarna.

– Jag kan nästan fara hem och inte komma tillbaka något mer. Så jag är jättenöjd. Man hade varit nöjd med en medalj då det är hård konkurrens. En poäng hit eller dit gör mycket i en resultatlista, säger Lindblad.

Artikelbild

| Guldduon. Stefan Eriksson och Göran Lindblad representerar Luleå Sportskytteklubb och har vunnit två SM-guld.

Tillsammans med klubbkompisen Stefan Eriksson har duon bärgat dubbla SM-guld – först i fripistol för herrar 45 och sedan i luftpistol för herrar/damer 45.

– Stefan som jag tävlar med är några år yngre och en betydligt bättre skytt också. Han är väldigt jämn och skjuter bra.

De två silvermedaljerna har båda kommit i veteranklassen för herrar 55. Även där kom framgångarna i fripistol och luftpistol efter dubble vinnaren Tomas Backlund från Umeå PK.

– I fripistol skjuter jag med pistol från 1954 som bara finns i 200 exemplar. Den är väldigt enkel men för mig passar den bra. I luftpistol skjuter jag med en snabbpistol och det funkade bra denna gång. Det är kanonbra tävlingar och banor som nog är topp tre i Sverige. Eller till och med allra bäst, säger Lindblad.

Artikelbild

| Basen. Bengt Flodin från Bodens Sportskytteklubb är tävlingsledare under pistol-SM på Rödbergets Skyttestadion.

Bodens Sportskytteklubb är med och arrangerar SM på uppdrag av Svenska Skyttesportförbundet och tävlingsledaren Bengt Flodin är väldigt nöjd med att få låna Försvarets anläggning.

– Det här påstås vara en av Europas modernaste anläggningar. Det är också roligt att Ragnar Skanåker kommer hit som en gammal stjärna och att han skjuter fortfarande. Han blir ett dragplåster och de yngre ser upp till honom, säger Flodin.

Skanåker har hunnit bli 82 år gammal och var ensam i H80-klassen. I den öppna klassen i sin paradgren fripistol sköt han 493 och var med det bättre än flertalet av de yngre skyttarna. Under fredagen hade Skanåker åkt till fjällen men han lär dyka upp på Rödberget igen till helgen.

Totalt tävlar 125 skyttar under de 436 starter som görs. 2013 var senast som tävlingen hölls i Boden men då var det nationella mästerskapen med fältskytte bland annat. Kommande år kommer Nordiska Mästerskapen att hållas i Boden.

– Vi har haft ganska många mästerskap här. Under fredag och lördag är det som mest skyttar i farten. Sedan på söndag klingar det av en del, säger Flodin.