Förra säsongen blev strulig för Fredrik Tiger. Elfelet i bilen spolierade flertalet tävlingar så något med guldstriden hade han inte att göra 2014. 2015 ska bilen, förhoppningsvis för Tigers del, vara okej. Men. Den rutinerade föraren har råkat ut för ett missöde.

På grund av felbeställning har han inte fått sista delarna till bilen i tid. Kuriren mötte Fredrik Tiger under onsdagen, då hade han inte alla delar än. I dag ska han dock ha hunnit ställa i ordning sin Ford Focus om allt gått som det ska.

Tiger tar emot Kuriren på sitt nya jobb ute på Motorstadion i Vånafjärden, Kalix. Tidigare jobbade han som platschef på Erlandssons, men gruvbolaget Northlands uteblivna betalningar försatte industriföretaget i konkurs och gjorde Tiger till arbetslös.

Artikelbild

| Vunnit förr. Fredrik Tiger hoppas kunna lyfta SM-bucklan för fjärde gången.

– Klart att det inte var någon höjdare att börja gå på A-kassa. Men då fick jag skruva i bilen i stället, säger Fredrik Tiger.

Fem månader som arbetslös blev till mycket tid med bilen. Och man kan tänka sig att han nu har ett slagkraftigare fordon än någonsin. Men allt har inte gått som på ett snöre. För det var ju det där med beställningen. Förra året blev bilen klar dagen innan första start. I år blir det något liknande. Stressigt?

– Skojar du? Det är helt sjukt, säger Tiger och fortsätter:

– Grejerna (gasringar till fodren) skulle ha kommit i måndags egentligen. Man vill ju vinna, men nu hoppas jag bara kunna köra i Skövde.

Artikelbild

| Snart. Fredrik Tiger i sin Ford Focus – som nästan är redo för säsong.

Han kommer inte komma väl förberedd till första SM-deltävlingen i Skövde på söndag, med tanke på att många har hunnit köra sin bil. Fredrik Tiger har knappt hunnit skruva klart sin. Men han har ändå saker som kommer till gagn.

Dels rutinen. 43–åringen, som började köra folkrace när han var 15, kan en del om att köra bil. Dels X-faktorn.

Artikelbild

| Start. Rallycrossäsongen börjar på söndag.

En bra förare blir man till 80 procent av bilkapaciteten och till 20 procent av föraregenskaper, säger Tiger. Men för att bli en riktig vinnare ska man ha – "det". Något han menar att sådana som Petter Solberg, och för den delen Michael Schumacher, har.

Har du "det"?

Artikelbild

| Rep. Det blir mycket skruva innan säsongen drar igång.

– Det tycker jag. Om man lånar en bil, som jag fick göra i isracing när min bil gick sönder och jag fick låna en kompis Volvo V60, och ändå vinner SM-guld... då tycker jag att man har det.

RallyX, klassen som Tiger kör, har fem deltävlingar, varav en går i Kalix (17-18 juli).