I slutet av förra säsongen skadade sig Jenny Nilsson.

Vänster korsband var nästan av.

– Jag visste inte om jag skulle kunna spela, säger hon.

Artikelbild

| Anna-Lisa Vestin, Notvikens IK.

Det gick – och 24-åringen har den här säsongen varit Notvikens bästa målskytt.

– Det blev inte en så lång försäsong. Men det har gått bra, jag har väl fått en liten annan roll i laget och det är roligt.

Anfallaren kom till klubben från Umedalen, är ursprungligen från Nyborg och har spelat i Assi.

Det här är hennes tredje säsong i Notas.

Vad har du haft för roll?

– Jag har gjort en del assist också och det betyder att jag har fått vara med mer i speluppbyggnaden. Även om jag har gjort mål är det den stora skillnaden. Jag tycker ju om att vara med i spelet också, säger Nilsson som gjorde 15 mål på 22 matcher i division 1.

Hur trivs du i laget?

– Det är en hemskt fin förening att spela i. Det känns som en extra familj, speciellt när man inte kommer härifrån, för man blir varmt välkomnad.

Tillsammans med Anna-Lisa "Ise" Vestin har duon gjort 29 mål – 40 procent av lagets totala målskörd.

– Samarbetet fungerar jättebra, jag tycker det är jättekul att spela med "Ise" och det märks att hon har mycket rutin. Hon, jag och Moa (Blomqvist) har spelat mycket där uppe senaste tiden.

Notviken har mestadels spelat med tre anfallare, Vestin och Blomqvist på kanterna och Nilsson som central anfallare i en 3–4–3-uppställning.

– Jag har en tendens att fara lite överallt. Vi växlar väldigt mycket, men vi har olika styrkor och djupledsspelet har alltid varit min styrka så det kanske blir att jag springer mest där. Vi har inget uttalat, men man känner när man spelar tillsammans hur man fungerar, säger Nilsson.

Nilsson är grunden innermittfältare, spelade back i Assi och har de senaste åren övergått till forward.

– Jag har alltid varit en offensiv spelare.

Du och "Ise" har gjort 40 av lagets mål.

– Jag vet att vi har gjort väldigt mycket mål. Det är också sånt som syns utåt men vi fokuserar mer på att vi gör mål. I år har vi framför allt haft en bra defensiv. Vi är där uppe och gör mål men jag tycker att man alltid måste tänka defensivt från början. I år har vi verkligen fått det att stämma och det är kul.

Har ni ändrat något i försvaret?

– Vi har egentligen bara nött på och spelat försvar ända från forwards. I år har vi varit bättre på att försvara över hela plan.

Notviken vann division 1 och möter nu Ljusdal i kvalet till Elitettan.

På 22 matcher gjorde Notas 72 mål, släppte in 18 och förlorade bara två matcher på hela säsongen.

Ljusdal var än värre – de förlorade inte en enda match.

– Vi har inte pratat så mycket om dem utan mer fokuserat på vårat spel. De har gått bra och vunnit en bra serie, så det är ett bra lag.

Hur känner du inför kvalet?

– Det känns jättekul, alla ser fram emot det. Det är verkligen spännade men väldigt nervöst, men så ska det väl vara.

Ni börjar hemma, bra eller dåligt?

– Vi pratade några i laget om att det känns bra. Det blir kul, det verkar komma mycket folk och det är alltid skönt att få en bra start hemma.

Vad blir viktigt?

– En kvalmatch är en kvalmatch och det är viktigt att ha ett bra spel. Men framför allt viljan. Det lag som vinner är det lag som ger mest och kommer dit med bäst inställning.

Nilsson är inne på sin sista termin av läkarlinjen. Plugget och fotbollen tar upp väldigt mycket tid.

– Givetvis är det krävande, men jag har alltid idrottat mycket när jag har haft skola. Jag tycker att det fungerar. Om man inte tycker att fotbollen eller skolan är kul kan det bli svårt. Men när båda är intressanta och roliga – då får man till det.

Kvalmatchen spelas på söndag och returen den 15 oktober på bortaplan.