IFK Luleå var på väg mot en chockförlust i Örnsköldsvik. Men Karl Åberg ville annat – på egen han sköt succéinhopparen hem tre poäng till Norrbotten.

Karl Åberg blev stor hjälte för IFK Luleå.

Fotboll2019-09-21 15:02

Inget såg ut att gå IFK Luleås väg på bortaplan mot Gottne IF som endast förlorat en hemmamatch under hela division 2-säsongen.

På den svårspelade och kuperade (!) naturgräsplanen hade IFK Luleå förtvivlat svårt att etablera något ordnat spel.

Inte blev det bättre av att hemmalagets Emir Ragipovic fick en drömträff på halvvolley och satte 1–0 redan efter åtta minuter.

Och inte heller när Danny Harmon satte 2–1 på retur på sin egen straff med mindre än halvtimmen kvar.

I slutminuterna valde IFK Luleå-tränaren André Bylund att möblera om i laget för att nå en kvittering. Han flyttade upp mittbacken William Olausson på topp och bytte in Karl Åberg som tog plats intill Olausson längst fram. Det visade sig vara ett lyckat drag.

Några minuter senare hade IFK Luleås 18-årige anfallare både kvitterat och avgjort matchen.

I 86:e minuten hittade 1–1-skytten Yassine Assam fram till Olausson som skarvade vidare till Åberg som enkelt satte 2–2 fri med Gottnemålvakten Anthony Ferrara.

Och i den 91:a matchminuten fräste han serieledaren genom att sätta 2–1 till höger om Ferrara efter att ha blivit frispelad av Assam.

Med tre matcher kvar av serien har IFK Luleå därmed befäst sin serieledning.