Det blir en fantastisk vecka för sportintresserade att se fram emot. Kurirens och NSD:s sportredaktion kan nämligen presentera ett stort utbud av livesänd idrott.

Vi inleder med att visa kvartsfinalen i EEWBL mellan Luleå Basket och Udominate på tisdag 19.00. Det är första mötet i bäst av två och matchen spelas i Luleå Energi Arena. Sändningen kommer vara gratis för samtliga läsare, i samarbete med Egerup Produktion & Studio.

– Alla möten mellan dessa rivaler brukar bli heta fajter. Här får vi dessutom se nyförvärvet Jennifer Hamson matcha upp mot riktigt tufft motstånd. Det kommer vara en försmak av en tänkbar finalserie i svenska ligan, säger Norrbottens Medias sportchef Anton Olofsson.

Sedan fortsätter veckan med fotbollsturneringen Arnes Bil Cup som sparkar igång på fredag 13.00 och avslutas 19.00 på söndag. Där blir det en supersatsning och vi sänder samtliga 33 matcher i turneringen. Totalt rör det sig om närmare 40 timmar sändningstid under 3 dagar – med 17 lag från 8 olika städer.

– Otroligt häftigt att kunna genomföra en sådan här stor satsning. Sett till antalet timmar är det få arrangemang vi lägger så mycket krut på. Vår sändning från Futsalligan var ett starkt bevis på att norrbottningarna vill ha livesänd fotboll. Det har vi tagit fasta på, säger Anton Olofsson.

Sändningen från Arnes Bil Cup kommer vara gratis för prenumeranter. Är du inte det kan du testa vår nyhetstjänst för 1 krona den första månaden, som sedan övergår till ett löpande abonnemang.

HÄR kan du bli prenumerant på nsd.se.

HÄR kan du bli prenumerant på kuriren.nu.

Sedan tidigare är det också klart att vi på lördag sänder Luleå Baskets bortamatch i basketligan mot Uppsala. Uppkast sker 15.00.

Dessutom kommer vi att visa den allsvenska innebandymatchen på söndag 16.30 mellan Wibax Patriots IBK–Gävle IBK. Detta sker i samarbete med Piteå-Tidningen.

Se hela nästa veckas schema i faktarutan nedanför.