I slutet på november kunde Sporten avslöja att Islam Burman, 18, hade brutit sitt kontrakt med IFK Luleå som sträckte sig över 2018.

Mittfältstalangen har intresse på sig från klubbar högre upp i seriesystemet och uppges vilja testa på något annat än IFK.

För att hitta en ny klubb har han nu tagit hjälp av Anders Wallerström som rådgivare för att ta sig vidare i karriären – Wallerström som så sent som i fjol var assisterande tränare i IFK Luleå och som fram till slutet på september var ordförande i klubbens sportråd.

"Har lovat att hjälpa en jagad man och vi får se var det tar vägen, mer än så kan jag inte säga", skriver Wallerström i ett sms om Burman.

Kenth Wärja, som har tagit över Wallerströms roller både som assisterande tränare och ordförande i sportrådet, säger att han har fått tydliga indikationer om att Burman inte planerar att stanna i Luleå.

– I dagsläget så vill han prova på annat, säger Wärja.

Har ni räknat bort honom?

– Vi har inte låst några dörrar, men vi sitter heller inte och väntar på honom. Vi ser om vårt hus och skulle han bestämma sig för att vara kvar så får vi se hur truppen ser ut då.