18-årige ytterforwarden tog en fast plats i Piteås startelva under höstsäsongen. Nu har han tagit beslutet att stanna i moderklubben och därmed göra sin fjärde raka säsong i klubben.

– Gustav gjorde en riktigt bra höstsäsong, vilket gjorde att ett par klubbar högre upp i seriesystemet fick upp ögonen för honom. Gustav kommer vara en nyckelspelare för oss nästa säsong så vi är såklart jättenöjda, säger sportchefen Jens Hedström till klubbens hemsida.

Nordh stod för elva mål och sju assist.

– Gustav är en bra avslutare med bägge fötterna och har en hög fart med bollen. Han är bra på att bli rättvänd framför motståndarnas backlinje där han alltid är ett hot då han kan avsluta, assistera och utmana på ett bra sätt. Det känns spännande att se hur stora kliv Gustav kommer ta under säsongen 2019, säger Hedström.

Tränaren Jeppe Mauritzson tror stenhårt på Nordh.

– Gustav har redan vid en väldigt ung ålder visat att han är en av de bättre spelarna i serien. Fortsätter han att jobba hårt för att utvecklas i samma takt som han gjort tidigare så är det bara en tidsfråga innan han är redo för att spela fotboll på högsta nivå i Sverige, säger Jeppe Mauritzson.