Efter att ha kvitterat matchen två gånger befann sig Piteå i underläge för tredje gången i seriefinalen mot Sandviken.

Först bytte PIF in Robert Lidström. Sedan bestämde sig Piteås tränarduon Johan Norberg och Jens Hedström för att byta in Tobias Modig i minut 72. Ett vinnardrag skulle det visa sig.

– De hade pumpat på bra med sina ytterbackar och våra yttrar fick göra mycket defensivt jobb. Så vi tyckte att både våra yttrar och deras ytterbackar var trötta, säger Jens Hedström.

Tre minuter senare var Modig inblandad i Piteås 3–3-mål. Tolv minuter efteråt gjorde han själv ett drömmål. Piteåmittfältaren fick bollen vänster om straffområdet och skruvade in bollen i högt upp i Sandvikens målvakts vänstra hörn.

– Jag försökte bara få bollen på mål. Det känns som att det är sådana man bara gör på träning men nu blev det under en match också så det känns skönt, säger Tobias Modig.

Vad tänkte du innan du hoppade in?

– Jag tänkte bara att nu är det bara att köra. Vi ligger under med 2-3 och har inget att förlora. Det var ändå ganska avslappnat så det kändes bra.

Målet fastställde slutresultatet till 3–4 vilket gör att serieledaren Piteå nu med nio omgångar kvar har sex poäng ner till tvåan Sandviken.

– Vi får vara glada i dag och gå igenom matchen i morgon på träningen. Sen måste vi hålla fötterna på jorden och vara ödmjuka, det har vi klarat av hela året så jag hoppas vi fortsätter med det, säger Hedström.