Rebecka Garderyd har haft en otursföljd karriär, efter att ha ådragit sig en fotskada på college i USA har hon fått köra rehab i nästan två års tid. När Garderyd sedan var på väg tillbaka var olyckan framme igen och under en match med Luleå Stars, i januari 2018, ådrog hon sig en ny fotskada. Denna gång var det en spricka på två ställen i foten som ställde till det. Men nu är alltså 22 åringen på väg tillbaka till spel igen.

– Jättekul verkligen. Jag bara njuter av varje sekund som jag kan vara med och köra, säger Garderyd efter onsdagens träning med Luleå Basket.

Trots att foten nu är hel igen så är Garderyd tydlig med att hon har en bra bit kvar till att komma upp i samma form som innan skadorna igen.

Artikelbild

| Rebecka Garderyd, Luleå Basket.

– Jag har varit borta så länge och det är så himla många småsaker, med timing och rytm. Jag måste bli starkare och få bättre kondition så det är en jättelång bit kvar, men jag känner ändå att jag kommit en bra bit på vägen.

Men bara att kunna syssla med basketen fullt ut igen har gett Rebecka Garderyd ett lyft och hon menar att det lite blir som att glädjen till sporten kommit tillbaka med ökad styrka när hon nu äntligen är skadefri.

– Jo verkligen, så är det. Man blir alltid extra taggad och det är alltid roligt. När man varit borta så länge och kämpat för det väldigt länge så ser man självklart fram emot det extra mycket.

Det fanns dock stunder under den långa skadeperioden då Garderyd övervägde att lägga skorna på hyllan. Men glädjen till sporten var helt enkelt för stor för att hon skulle tillåta sig själv att ge upp.

– Så är det med skador, man har dåliga och bra dagar. Har man varit borta lika länge och haft så många skador som jag ändå haft på ganska samma ställe, så det är klart att man tänkt tanken. Det måste man ändå säga, man hade väl varit dum om man inte gjort det. Men nej, det är för roligt helt enkelt.

Huruvida Rebecka kommer att få spela någon match under säsongen framöver vet hon inte och personligen lägger hon inget större fokus på just det. Istället är allt fokus på att hitta tillbaka till formen.

– Oj, det har jag ingen aning om. Men för min del så är det bara att jobba på och träna på. Det är många småbitar som jag måste bli starkare på som jag har kvar för att nå till där jag har varit en gång.