Han fick en bra start på den första deltävlingen i Knutstorp.

– Jag körde snabbast av alla i kvalet, och gjorde ett nästan helt felfritt första lopp. Jag fick inte riktigt till starten och tappade fyra placeringar direkt. Men jag höll bra fart efter det och körde ikapp mina stallkamrater i täten. Jag hade förstås velat vinna då jag startade först, men omkörningsmöjligheterna i Knutstorp är begränsade. Och jag tyckte det kändes dumt att riskera något så tidigt på säsongen, säger Philip.

Han såg ut att vara på väg mot en fin placering även i det andra loppet.

Artikelbild

| Det var tre gånger PWR racing i topp i premiärhelgens första lopp. Men en punktering tvingade Philip Morin att bryta det andra loppet. "Det kändes riktigt tråkigt, jag tappade ju många poäng på grund av det", säger han.

– Startordningen var omvänd i då, så jag fick börja sist. Men jag fick en bättre start, och lyckades köra upp mig till en femteplats, säger han.

Då hände det som inte fick hända – han fick punktering.

– Jag vet faktiskt inte riktigt vad det var som hände, säger Philip och fortsätter:

– Men det hade varit en del krascher längre bak. Det är möjligt att något från bilarna som var inblandade i dem blev kvar på banan. Och det var bara att bryta efter det. För ett par kurvor efter jag fick punktering var däcket helt borta.

Besvikelsen var stor efter tävlingen.

– Det kändes riktigt tråkigt, jag tappade ju många poäng på grund av det. Men det hjälper inte att älta saker, utan det är bara att släppa det och gå vidare, säger han.

Till helgen är det dags för deltävling nummer två i Anderstorp.

– Jag har inte råd att tappa så många till poäng om jag ska vara med i toppen i slutet av säsongen, men det är absolut inte kört. Säsongen är lång och mycket kan hända. Och banan där är mer lik de jag har tävlat på tidigare. Den bör också passa mig ganska bra, då omkörningsmöjligheterna är betydligt bättre än i Knutstorp. Så förhoppningsvis kan jag ta min första seger där i stället, säger Philip.