Talangen Lundberg tog sitt andra SM-guld

Hanna Lundberg visade ännu en gång att hon är Sveriges bästa orienterare i sin åldersklass. Det står klart efter ännu ett SM-guld i juniorklassen.

Ännu ett SM-guld till OK Renens Hanna Lundberg.

Ännu ett SM-guld till OK Renens Hanna Lundberg.

Foto: Anders Blomqvist

Orientering2019-09-16 19:13

Succésäsongen fortsätter för OK Renens Hanna Lundberg.

I månadsskiftet maj/juni blev det en silvermedalj i klassen D18 för Lundberg när SM i sprint avgjordes i centrala Hudiksvall. Veckan efter blev det den ädlaste av valörer när hon sprang hem SM-guldet i ultralång distans.

Under sommaren hann hon med att ta sin fjärde totalseger i O-ringen och i söndags var det alltså dags igen för Lundberg när SM i långdistans avgjordes strax utanför Söderhamn i Hälsingland.

– Det är superkul. Jag gjorde ett bra lopp helt igenom, jag var väldigt fokuserad och höll mig till min plan hela vägen, säger Hanna Lundberg.

Det blev riktigt tajt för OK Renens talang mot Alva Sonesson från Falköpings AIK OK. Speciellt mot slutet när det drog ihop sig.

 – Egentligen gick det bra fram till den sista skogskontrollen där jag tappade upp mot en minut och då blev jag lite stressad, säger Lundberg.

Men som tur var, för Lundbergs del, så bommade även jagande Sonesson på den kontrollen och Lundberg kunde spurta i mål endast 13 sekunder före i mål på den  6,5 kilometer långa banan.

 – Det höll ändå och det är jag jättenöjd över. Men jag var nervös mot slutet och jag hade lite tur i oturen där, säger Lundberg.

Lundberg trivdes i den tuffa terrängen i Hälsingland där det var stenigt och svårt tekniskt.

Kommande helg avgörs SM i medeldistans på samma plats och Lundberg kommer jaga sitt tredje SM-guld.

– Jag ska göra mitt bästa, säger Hanna Lundberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!