Luleå Hockeys skadeproblem under säsongen har gett talangen Carl Mattsson ett kontrakt och även framtidslöften som Noel Gunler och Lucas Jidenius har fått chansen att prova på att spela i SHL. Men det finns ett flertal spelare i J20-laget som ser lovande ut för framtiden som vi inte har sett i SHL ännu. Tre av dem tränade under dagen med A-laget.

Det handlar om Melker Nilsson, 19 år, Viktor Edström, 18 år och William Dageryd, 19 år. Två backar och en forward. Så här beskriver de sina egna styrkor på isen.

– Jag är en back som gillar att röra på grillorna och att ligga nära. Har snabba första pass och är en stadig back, eller det är iallafall det man strävar efter, säger Melker Nilsson.

– Jag skulle säga att jag är en tvåvägsback som tycker om att följa med upp i anfallet och bidra där, sen samtidigt som man är stabil hemåt, säger William Dageryd.

– Jag är en tvåvägsforward som åker mycket skridskor, jobbar hårt och även kan bidra offensivt, säger Viktor Edström.

De tre juniorerna har givetvis förebilder inom hockeyvärlden och för att få en bild av hur de vill utvecklas som spelare så kan man alltid se på vilka spelare de ser upp till eller till och med ser vissa likheter med.

– Viktor Arvidsson har nog en lite liknande spelstil, säger Viktor Edström.

– Den spelare som man kanske är mest lik är nog Daniel Sondell, säger William Dageryd.

– Någon man strävar efter att vara som är nog Kris Letang eller Duncan Keith, dem brukar jag kolla på mest, säger Melker Nilsson.

Även Anton Andersson och William Josbrandt är juniorer som har varit upp och tränat med A-laget under säsongen.