Matchinledningen var en typisk premiär. Två lag som gav allt i närkamperna och sprang på bollar som var omöjliga att nå då kvalitén på passningarna lämnade mer att önska.

Ett slumpmål i den 20:e minuten löste dock upp knutarna på premiärnerverna. Efter ett motlägg studsade bollen fram till Edward Prugh som kom in i situationen med fart och prövade ett skott. Bollen styrdes på en försvarares fot och ställde Valbomålvakten.

I anfallet efteråt var Boden nära att göra 2–0 efter ett väggspel där Oscar Stjernquist avslutade direkt, men blev besegrad av en bra räddning från bortamålvakten.

Bodenmittfältaren skulle däremot få revansch. I den 56:e minuten kom Adam Johnson lös på kanten och passade bollen snett bakåt till Stjernquist som löpte in i straffområdet, avslutade direkt och placerade in bollen vid den bortre stolpen.

Valbo reducerade till 2–1 i den 65:e minuten efter en frisparksvariant, just utanför straffområdet. Bollen spelades i sidled till Henrik Persson som placerade in bollen vid Matthew Silvas stolpe.

Boden bevakade ledningen de sista minuterna och såg ut att gå mot en seger. I den femte tilläggsminuten kom Valbo igenom backlinjen och avslutade kliniskt genom att placera in bollen vid stolpen.

Som om det inte var nog med det drabbades BBK av två avbräck. I den första halvleken tvingades mittfältaren JoshBragg att bryta och 13 minuter in i den andra halvleken linkade lagkaptenen Edward Prugh ut från planen och tog sig mot baksidan av låret.