Det var en målrik tillställning som Team Kalix och Sundsvalls IBF bjöd publiken på. Totalt blev det 18 mål och då förstår ni att försvarsspelet inte prioriterades av något av lagen.

– Vi lyckas göra många mål, men vi släpper in för mycket, säger Emma Andersson.

Sundsvall fick en smakstart med två mål, men hemmatjejerna både reducerade och kvitterade. Men innan första perioden var över hade Sundsvall gått ifrån till 2-4.

I den andra perioden var det öppna spjäll där hemmalaget bjöd på mest.

Sundsvall ledde ett tag med sex mål innan Kalix kröp närmare till 6-10 när tredje perioden skulle börja.

Då stod det länge och vägde…

Skulle Kalix göra 7-10 och skapa lite nerv eller skulle Sundsvall mer eller mindre avgöra med att göra 7-11?

Det blev det senare.

– Vi bjuder på alldeles för mycket. Samtidigt tycker jag att vi gör en del bra saker. Bland annat några fina kontringar. Man ska också komma ihåg att Sundsvall är ett bra lag, säger Emma Andersson.

Andersson är ändå ganska nöjd över att laget har spelat ihop sju poäng när serien vänder.

– Jag tycker vi ska ta med oss andra hälften av serien. Då har vi visat att vi kan rubba vissa lag och att vi har stora chanser att hålla oss kvar.

Däremot vann det andra Norrbottenslaget damettan, Notvikens IK, en jämn match mot Hudik/Björkberg med 4-3. Segerskytt blev Fanny Spolander som avgjorde med knappt sex minuter kvar.

IBK Luleå vann mot Sundsvalls FBC Ungdom i herrarnas division 1 Norrland. Segersiffrorna blev 6-5 efter att IBK Luleå vunnit den andra perioden med 5-1. Dock höll laget på att tappa en 6-2-ledning i tredje perioden. Casper Olofsson gjorde tre mål.