Kuriren har tidigare berättat att Fredrik Tiger länge funderade på om han skulle göra en ny rallycrossatsning i supercar den här sommaren.Efter fjolårets bilstrul kände han inte samma motivation och det dröjde till december innan han kom med beskedet att det blir en till satsning. Den sista i karriären.

Men sedan kom tävlingsprogrammet där det stod klart att ingen tävling kommer köras i Norrland och det fick Fredrik Tiger att tänka om. Under is-SM i Morjärv fanns föraren på plats och avslöjade samtidigt att han har beslutat sig för att sälja bilen.

– De har gjort ett tävlingsprogram som gör det väldigt svårt för oss från Norrbotten att delta. Det går inte att begära att folk ska ta ledigt i minst 18 dagar för att kunna köra. Det är nästan 250 000 i löner för teamet och sedan kommer bensin på det. Men om de inte vill ha med oss här uppe så får de väl tävla mot varandra där nere, säger Fredrik Tiger.

Artikelbild

| Fredrik Tiger

Planen är nu att sälja bilen och köpa en ny för att köra supernationell istället.

– Det känner lite trist då vi äntligen har fått ordning på bilen och vet att vi kan åka riktigt snabbt. Men om jag inte får sålt den får jag väl köra några tävlingar SM-tävlingar i alla fall. Men det blir ingen satsning på supercar.

– Får jag inte tag på någon annan bil så har jag faktiskt ingenting emot att ta ett sabbatsår heller. Jag är ganska less om jag ska vara ärlig. Det här tävlingsupplägget tog faktiskt musten ur mig. Det som hade varit roligt att köra är Norrlandsveckan och de deltävlingar där supernationell får köra med STCC.

Viktor Johansson som körde supercar lites förra säsongen har också bestämt sig för att inte ställa upp i år.