I mitten av november kallades den förre Luleå Hockey-forwarden Peter Cehlarik upp till NHL-laget Boston Bruins efter en poängstark höst i AHL-laget Providence Bruins (sex poäng på sex matcher).

I NHL visade den 22-årige slovaken, som missade säsongsinledningen på grund av en axelskada, att han även kan producera i NHL. Men efter ett mål och en assist på fem matcher i Boston skadades han på nytt och har varit borta sedan slutet av november på grund av en skada på "nedre delen" av kroppen.

I fredags var han tillbaka på isen igen och gjorde mål direkt i AHL och natten mot måndagen gjorde han samma sak när hans Providence föll med 3–4 mot Syracuse Crunch. Därmed är Cehlarik uppe i fem mål och tre assist på åtta AHL-matcher.

Artikelbild

| Anders Nilsson.

Ytterligare en spelare med anknytning till Norrbotten noterades för poäng i AHL. Den Gällivarefostrade backen Petter Granberg, 25, stod för en assist när hans Milwaukee Admirals besegrade Rockford IceHogs med 5–4. Den defensive backen, som jagas av Luleå Hockey och Skellefteå AIK inför nästa säsong, har gjort två mål och fyra assist på 35 AHL-matcher.

Läs även:

Luleå Hockey har visat intresse för Granberg

Skellefteå ger sin in i matchen

Artikelbild

| Anders Nilsson.

I NHL-hockeyn var Anders Nilsson, 27, tillbaka i Vancouver Canucks mål efter att ha blivit utbytt senast mot Anaheim Ducks den 2 januari. Då fick han lämna kassen efter fyra insläppta mål på 19 skott.

Natten mot måndagen räddade han hela 40 skott mot Montreal Canadiens – men det blev ändå förlust. Återigen blev han överlistad fyra gånger och hans Canucks, som har det tungt i NHL, föll med 2–5 på bortaplan i Bell Centre.

Luleåmålvakten har upplevt en tung månad i den kanadensiska klubben och har varit ifrågasatt efter några mindre imponerande insatser mellan stolparna. Den här säsongen har han släppt in 3,57 mål i snitt per match. Han har fått förtroendet i 15 av lagets 42 seriematcher. Vancouver ligger näst sist i NHL:s västra konferens.

I St. Louis Blues var Bodensonen Oskar Sundqvist återigen petad och utanför laget. Från läktarplats fick centern se sitt lag förlora mot Washington Capitals med 3–4 efter övertid. 23-åringen har varit utanför laget sedan 27 december – i sex raka NHL-matcher.