Med åtta spelare in och en ny tränare in är det i många avseenden ett nytt Boden Handboll som är redo för seriepremiär. Det nykomponerade laget har blandat och gett resultatmässigt under försäsongen. Under en turnering på Gran Canaria i slutet av augusti stod Bodenlaget för en stark insats när man slog spanska storlaget CSM Roman och holländska Juro Unirek VCV. Men norrbottningarna stod för en blek prestation försvarsmässigt i genrepet mot seriekonkurrenten Skuru, förlorade med nio bollar och släppte in 37 mål.

– Skuru är en av favoriterna att vinna hela serien. Det är inte något att skämmas över. Det är klart att vi vill vinna varje match men samtidigt måste man ha lite realism i det hela och det är bara att konstatera att vi mötte ett riktigt bra lag. Vi gör ändå 28 mål och det har Boden aldrig gjort förut. Sedan fick vi inte försvarsspelet att stämma riktigt, säger Bodentränaren Patrik Liljestrand.

Ni har åtta spelare in, hur upplever du att ni har fått i hop gruppen?

– Försäsongen har varit väldigt bra tycker jag. Vi har fått i hop en lagsammanhållning och det är en väldigt bra grupp. Det är alltid lite sjukdomar så här på hösten, Johanna Hellgren har varit sjuk men har tränat på slutet. Kristiane Stormoen klev av skadad i måndags men vi får se i morgon (torsdag) hur det är och om de kan vara med och spela. Det som är lite problematiskt är att vi är en ganska tunn trupp och faller ett par bort har vi inte så många alternativ.

Men nu är försäsongen över och allvaret drar i gång redan på torsdag.

– Det ska bli kul att det kommer igång. Det kommer bli en tuff match, det är ju alla matcher, men premiärer är alltid speciella. Jag hoppas att vi är laddade för att göra en bra match och lyckas förhoppningsvis ta två poäng, konstaterar han och tillägger:

– Jag har ju kollat dem på video, pratat med "Kekke" (Kenneth Harlin) och har på andra sätt skaffat oss kunskaper om motståndet. Vi har ganska bra koll på dem tycker vi.

Vad är det som ni främst har fokuserat på de sista träningarna inför premiären?

– Det är nöta på små detaljer. Men även vårt försvarsspel måste sitta och prioritera rätt spelare. Vi hade en normal matchgenomgång i går (tisdag) och i dag (onsdag). Jag hoppas att vi inte får några sjukdomar nu och att vi har fullt manskap direkt.

Liljestrand poängterar att glöden och viljan måste finnas i laget från start.

– Det viktigaste är att vi är förberedda på att det kommer bli ett krig därute. Det brukar inte vara skönspel i premiärer. Det är klart att vi vill spela fin handboll men Heid är starka och duktiga på att kämpa. Det gäller att vi är tillräckligt taggade och att vi åker ner med rätt inställning.

simon.tjarnberg@norrbottensmedia.se