– Mentalt har vi tänkt att det förmodligen blir Udominate. Vi har gjort det bra, men Udominate har varit ett starkt lag hela säsongen. Det känns rätt, säger Luleåtränaren David Visscher och fortsätter:

– Övriga Sverige kanske tycker det är tråkigt att det är Luleå mot Umeå igen, men då får de göra något åt det.

Luleå Basket säkrade finalbiljetten i måndags efter seger mot Telge med 91–86, totalt 3–0 i matcher. Samtidigt hade Udominate matchboll mot Visby, men förlorade.

Under torsdagskvällen möttes lagen igen och då tog Umeålaget sig till final efter en klar seger med 82–62 på bortaplan.

Lagets stora stjärna, guarden Tiffany Brown, gjorde 31 poäng.

– Vi satt tillsammans och kollade på matchen och det var bra för alla att se henne. Hon var jättebra. Vi måste verkligen ha koll på henne. Sanningen är att det inte går att få bort henne helt, men vi måste försöka göra henne mindre effektiv, säger Visscher som inte vill ha favoritskapet:

– Jag har fått höra att vi är storfavoriter lite för många gånger den senaste tiden. Udominate gick till final four i östeuropeiska damligan EEWBL, men vi vann grundserien. Vi vann stort i en av matcherna i grundserien och fick favoritskapet, men man glömmer bort matchen senast då vi kollapsade helt i Umeå.

Hur tycker du Udominate ser ut den här säsongen jämfört med i fjol?

– Det är lite annorlunda. Fortfarande väldigt guardbetonade, det är Brown och Kiesel som skapar det mesta, men de var mer överlägsna förra året. Det går inte att komma ifrån att vi var med i några matcher i grundserien men förlorade alla. I år känns det jämnare.

Visscher ser fram emot en duell mot Udominates tränare Jan Enjebo. Den tidigare förbundskaptenen tog över Udominate i slutet på januari.

– Jag har känt Jan ett tag. Vi är inte bästa vänner men jag har alltid haft respekt för honom. Han är en bra människa och det känns kul att ha honom på andra sidan som motståndare. Det finns inga hard feelings mellan oss, men båda vill vinna.

Finalserien startar 18 april i Luleå.