Tränaren stannar i Bodens BK

Fem dagar har gått sedan det blev klart att Bodens BK åker ur division 1. Tränaren Tomas Eriksson har nu landat i tankarna och ser fram emot nästa säsong med stor revanschlust.

Tränaren i Bodens BK Tomas Eriksson blir kvar i Bodens BK trots degraderingen till division 2.

Tränaren i Bodens BK Tomas Eriksson blir kvar i Bodens BK trots degraderingen till division 2.

Foto: Petra Älvstrand/Frilans

Fotboll2019-11-06 09:49

Bodens BK vann de fyra sista matcherna i division 1 och tog sammalagt 22 poäng under höstomgången. Men trots den vassa slutspurten så blev det degradering till division 2. Den skrala inledningen på säsongen blev lagets fall.

– Det känns trist och onödigt på något sätt men vi kan inte skylla på någon annan än oss själva. Det är en bitter eftersmak och jag ser det som ett personligt misslyckande att vi inte lyckades startade bättre, säger BBK-tränaren Tomas Eriksson.

Tomas Eriksson har kontrakt över nästa säsong med Bodens BK och det finns inte någon klausul att kontraktet kan brytas efter degraderingen till division 2.

Så vi kan slå fast att du kommer vara tränare i Bodens BK nästa säsong? 

– Ja, det kommer jag att vara, säger Tomas Eriksson.

Det har hunnit gå några dagar sedan degraderingen blev ett faktum.

Kan du titta framåt nu?

– Det är viktigt att man markerar direkt att vi inte lägger oss ner och dör och tar ny sats. Vi känner ju själva att vi vill vara på den nivån och att BBK hör hemma där.

Eriksson fortsätter:

– Nu börjar styrelsens och sportchefen Christian Samuelssons jobb på allvar med att få ihop ett bra lag och riktningen var föreningen ska.

Tomas Eriksson har ringt runt till alla spelare i truppen och kollat av läget.

– Spelarna är revanschsugna och taggade att dra igång men visst kommer det bli stor spelaromsättning, det blir det alltid. Men jag är också otroligt revanschsugen, säger Tomas Eriksson.

Tränaren i Bodens BK Tomas Eriksson blir kvar i Bodens BK trots degraderingen.
Tränaren i Bodens BK Tomas Eriksson blir kvar i Bodens BK trots degraderingen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!