Romain Gall har fått bristande speltid på grund av hård konkurrens. Arnór Traustasson var i storform när han i mitten av juli åkte på en stämpling från Djurgårdens Haris Radetinac.

När Malmö FF krossade Falkenberg var duon tillbaka i startelvan – och båda var glödheta.

Det kändes bara bra att få vara där ute och spela 90 minuter, säger Romain Gall med ett leende.

"Är jätteglad"

Efter sju minuter gjorde Gall sitt första allsvenska mål för säsongen och i andra halvlek spelade han fram islänningen Traustason till både 3–0 och 4–0.

Ni kommer inte se så många nickmål från mig, men det var ett bra mål och jag är jätteglad, säger fransk-amerikanen Gall.

Inför mötet med Falkenberg hade Gall fått nöja sig med en match från start och sju inhopp i allsvenskan.

Det har varit tufft. Jag har inte fått spela så mycket som jag vill, men jag har behållit fokus och arbetat hårt. Jag har haft tålamod och bara väntat på min chans och ta den när jag får den.

Arnór Traustason svarade i första halvlek även för en assist till Markus Rosenbergs 2–0. Inhopparen Guillermo Molins fastställde segern till 5–0.

En konstig assist, men en assist är det. Jag kan inte ljuga. Jag tänkte ta ner den och skjuta med vänstern, säger Traustason.

Efter fyra raka kryss var trepoängaren MFF:s första sedan början av juli. Med en tredjedel kvar av allsvenskan delar Malmö nu serieledningen med Djurgården (båda har 41 poäng), men Stockholmslaget har en match mindre spelad (möter AFC Eskilstuna på måndagen).

"Viktigaste veckan"

På söndag kommer just Djurgården till Stadion i Malmö. Före och efter det ska MFF även spela playoff till Europa League mot israeliska Bnei Yehuda Tel Aviv (börjar hemma på torsdag).

Det är tre riktigt stora matcher och vi vill ta oss hela vägen in i gruppspel. Sedan vill vi så klart även vinna mot Djurgården, säger Traustason.
Det är den viktigaste veckan hittills.

Med tanke på det tuffa schemat roterade tränaren Uwe Rösler i startelvan. Förutom Traustason och Gall fick även det färska Werder Bremen-lånet Felix Beijmo chansen från start. Rösler testade även en ny formation – 3–4–3 i stället för 3–5–2. Ett system som MFF endast hade tränat på en gång – dagen före mötet med Falkenberg.

Jag tycker att spelarna anpassade sig väldigt bra. Vi ville ha tre i press på topp och det funkade väldigt bra, säger Uwe Rösler.