Tre länstjejer uttagna i hopplandslaget

Piteå Ridklubbs framgångar fortsätter. Under tisdagen blev tre tjejer från klubben uttagna till respektive hopplandslag i olika åldersklasser.

Wilma Marklund, Piteå RK, med hästen Clara 86..

Wilma Marklund, Piteå RK, med hästen Clara 86..

Foto: Bosse Lundkvist

Hästhoppning2019-12-10 19:25

Svenska Ridsportförbundet och landslagsledarna har tagit ut de unga hopplandslagen för 2020.

I klassen Young rider kliver Wilma Marklund, 20 år, in i A-truppen och klubbkompisen Fanny Blanck, 18 år, får chansen i B-truppen.

Wilma Marklund har blivit uttagen tillsammans med hästen Carlogero medan Fanny Blanck kliver upp på hästen Luxor L. Den sistnämnda duon tog SM-silver i juniorklassen i somras och så sent som i månadsskiftet november-december blev hon trea på Friends Arena när Sweden international horse show avgjordes.

Wilma Marklund har varit bosatt i tyska Hannover i år och tävlat runt om i Europa i sin ridsportsatsning. Under SM kom Marklund på en snöplig fjärdeplats och missade prispallen.

En som också får chansen i hopplandslagets utvecklingsgrupp är Liv Dagertun, 14 år. Dagertun har blivit uttagen tillsammans med hästen Oatfield Rosie.

Just den duon stod för en riktig skräll när man hoppade in som andra ekipage på ponny-SM i Södertälje tidigare i höst. Dagertun är bosatt i Luleå men tävlar också för Piteå RK.

Fanny Blanck, Piteå RK, på hästen Luxor L.
Fanny Blanck, Piteå RK, på hästen Luxor L.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!