Det var en nöjd klubb som återvände till Boden efter en veckas tävlande i Jämtland. Nästan 600 hade anmält sig till årets SM i pistolskytte och det genomfördes drygt 2500 starter. En lyckosam vecka för Bodens tävlande. Totalt kammade Bodens sportskytteklubb hem tre guld, två silver och ett brons förutom andra framskjutna placeringar och särskjutningar som inte räckte till medalj.

– Det känns roligt att lilla Boden har fler medaljer än alla andra klubbar utom Stockholm, säger Maria Öberg.

Själv lyckades hon vinna guldmedaljer i damklasserna fältskytte och militär snabbmatch.

Artikelbild

| På prispallen.I mitten syns guldlaget David Lindström, Tommy Hansen och Ted Granbom som tog guld i klassen militär match B.

– Det var hård konkurrens och i fältskytte var det en jättesvår bana. Man behöver träffa alla skott men jag hade två bommade skott. Så jag trodde faktiskt jag skulle vinna en brödrost, men blev väldigt förvånad när jag såg att jag stod överst. Givetvis blev jag väldigt glad, säger Maria Öberg.

När hon tog det andra guldet i militär snabbmatch blev det särskjutning. Maria vann på 49 poäng mot tvåan Liselotte Såmark, Stockholmspolisen.

– Våra 568 poäng i grundomgången räckte också till ett nytt svensk rekord.

Med helgens medaljer så har Maria i dag fyra SM-guld eftersom hon även tog hem ett SM-guld i sportpistol 2016.

Artikelbild

| Dubbla guld. Det tog pistolskytten Maria Öberg, Boden, under SM i pistolskytte i Östersund.

För herrarna som tävlar i tremannalag blev det guld i klassen militär snabbmatch vapengrupp B för Ted Granbom, David Lindström och Tommy Hansen.

– Det känns suveränt. Det går inte att bli bättre i Sverige. Det bästa vi har tidigare är en silvermedalj i fältskytte C från Boden för fyra år sedan.

Artikelbild

| Koncentrerad Tommy Hansen under särskjutningen när han tog en silvermedalj.

Tremannalaget lyckades också i sin guldskjutning slå svenskt poängrekord med 16 poäng. Det nya rekordet lyder på 1695 poäng.

–Det slår vi nästa år igen. Säkert, säger Ted Granbom.

Artikelbild

| Prisutdelningen när Tommy Hansen tar emot en av sina två silvermedaljer i pistolskytte.

Tommy Hansen tog också egna silvermedaljer i Fältskytte C och Militär snabbmatch A.

För herrlaget blev det också gemensamt silver i militär snabbmatch C och bronsmedalj i fältskytte tjänstevapen. Maria Öberg och Charlotte Linna- Fjällborg sköt tillsammans i tvåmannalag där de tog hem en fjärdeplats i fältskytte.

Artikelbild

| Högst upp på prispallen står Maria Öberg under SM. Hon vann två guldmedaljer.

– Det var bra för det var Linna-Fjällborgs första SM, säger Öberg.

Totalt åkte Bodens sportskytteklubb med sju deltagare på SM och kom hem med tre guld, tre silver och brons. Inte dåligt.

– Vi har aldrig haft så bra framgångar någonsin på SM vilket sporrar oss ännu mera. Segern eller alla våra medaljer beror nog på att vi fått till en bred topp i klubben. I dag är det många som ligger på en väldigt hög nivå i klubben.