Angelica Bengtsson och Michaela Meijer fortsätter att leta efter stavhoppsformen med en och en halv månad kvar till friidrotts-VM i Qatar.

Under Diamond League-tävlingen i Birmingham rev både Meijer och Bengtsson ut sig på 4,65. Särskilt Bengtsson hade en tuff dag, med rivningar både på 4,40 och 4,55 innan hon tog sig över.

Blåste bort

Förhållandena var dock riktigt tuffa. Det blåste rejält, vilket gjorde att flera av deltagarna inte ens hann påbörja sina hopp innan tiden – man har en minut på sig från det att man har ställt sig på ansatsbanan – gick ut.

Det hände bland annat Michaela Meijer under sista försöket på 4,65 och 26-åringen kunde bara skratta åt eländet, och lämna tävlingen som slutlig femma.

Inget nytt Berglundrekord

Det kändes ändå som att jag hade kunnat få till det, men så var det för alla. Det var flera som stod och väntade ut tiden för att det blåste för mycket, säger Meijer till TV4.
Och det var lite "gambling" om man fick medvind eller motvind. Ofta när det blåser kan det vara samma hela tiden, och då kan man försöka anpassa sig till det. Men det gick inte. Alla fick olika förhållanden och det var bara att göra det bästa av situationen.

Angelica Bengtsson blev sjua, medan grekiskan Katerina Stefanidi vann tävlingen på 5,75.

I Birmingham tävlade även medeldistanslöparna Kalle Berglund och Andreas Kramer, dock utanför själva Diamond League.

Berglund blev 14:e på 1 500 meter på 3.45,35 – drygt tio sekunder långsammare än det egna svenska rekordet, som han satte i fredags. Andreas Kramer blev nia på 800 meter på 1.47,60.