Hör lagkaptenen förklara förlusten i klippet ovan

Redan från start så syntes det att Udominate var det bättre laget. Trots det kunde hemmalaget hänga kvar i matchen ganska så länge.

I den första perioden så kunde Luleå Basket trots ett ganska stort spelövertag för gästerna hänga kvar och mycket kan tillskrivas nyförvärvet Jelena Antic.

Artikelbild

– Vi är inte i vår bästa form ännu som du kan se på resultatet. Jag tycker inte att resultatet bevis något, men jag är ledsen att vi inte kunde bjuda på en bättre match i premiären, säger Antic.

Efter första perioden var underläget sex poäng och i halvtid var det samma avstånd. Vilket var ganska märkligt då Luleå Basket hade det betydligt tyngre att sätta i poäng samt att försvara sin egen korg, men så långt i matchen räckte det med en glödhet Antic och mycket kämparanda.

– Jag är säker på att vi kommer bli bättre ju längre säsongen går. Jag är inte orolig.

I den tredje perioden rann det iväg för Luleå då Udominate gick från ledning med fem poäng till ledning med tio poäng. Underläget inför den sista perioden var elva poäng vilket fortfarande, märkligt nog, var smickrande för hemmalaget. I sista perioden avgjordes då gästerna tryckte gasen i botten och Luleå Basket såg betydligt tröttare ut än motståndarna.

Artikelbild

– Jag tycker att det märks att de har spelat fler matcher än oss, säger Antic och fortsätter;

– Vi har tränat tillsammans en månad och spelat två träningsmatcher så vi känner inte igen oss på plan.

Artikelbild

Vad avgjorde matchen?

– Vi tappade mycket under korgarna. De var större och starkare än oss och där måste vi förbättra oss.

Tror du att ni skulle behöva en stor insidespelare?

– Det skulle givetvis inte skada, men samtidigt skulle det inte vara en garanti för seger. Det är inte alltid som det längsta laget vinner vi får i stället satsa på att spela med mera energi, tror Antic.

Jelena Antic valdes till bästa hemmaspelare och det var ett alldeles korrekt val för nyförvärvet var bra över hela plan. Hon stod ensam för 16 poäng, hade 7 målgivande passningar och rev ner 7 returer.

– Jag gjorde en ok insats även om jag alltid känner att jag hade kunnat vara bättre.

Finns det något som ni kan ta med som lag från den här matchen?

– Allt kan bli bättre och vi ska aldrig vara nöjda med det vi gör på plan. Vi ska alltid sikta på att förbättra oss.

Vad kommer bli bättre redan till nästa match?

– Nerverna. Det var vår första match och våra nerver var här, säger Antic och måttar med handen ovanför huvudet.