Slalomtävlingen kördes i Maribor och efter första åket låg Stålnacke 26:a och var 4,62 sekunder bakom ledaren Mikaela Shiffrin. Hennes tid 54,67 gjorde henne till sjätte bästa svenska efter första.

I andra åket gjorde Stålnacke en rejäl miss och tappade mycket mot konkurrenterna. Hon slutade sist av åkarna som tog sig i mål och landade på 29:e plats i resultatlistan. Tidigare den här säsongen har Stålnackes bästa resultat i slalom varit en 14:e plats i Semmering, en 17:e placering i Flachau i Österrike och 24:e plats i Courchevel i Frankrike.

Vann gjorde suveräne Mikaela Shiffrin. Svenskan Anna Swenn-Larsson gjorde stor succé och bärgade karriärens första pallplats, när hon slutade tvåa i Maribor.

Tävlingen i Maribor var viktig för Kirunaåkaren då hon är med och slåss om en VM-plats i Åre mitten av februari. Det finns även en chans att hon tar en plats i storslalomlaget som tävlar i VM med start den 14 februari. Stålnackes bästa placering i storslalom denna världscupsäsong är en 27-placering i Italien.